Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruimtelijk-economische ontwikkelingen Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Toekomstige ruimtelijk-economische ontwikkelingen in kaart gebracht

Toekomstige ruimtelijk-economische ontwikkelingen in kaart gebracht

De ruimtelijk-economische ontwikkelingen van de Amsterdamse economie en werkgelegenheid op de langere termijn zijn in kaart gebracht. Het onderzoek dient als referentiekader voor de toekomstige besluitvorming en voor de inrichting van de stad vanuit de economische invalshoek. Zonder visie voor de langere termijn kunnen ontwikkelingen spaak lopen of loopt de gemeente de kans om met het te voeren beleid zijn doel te missen.

Het Rijk bereidt op dit moment de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening (deel 3) voor en schept deze keer meer ruimte voor nadere invulling door andere overheden. De provincie Noord-Holland is in dit kader bezig een nieuw Streekplan op te stellen voor het zuidelijke deel van de provincie. De gemeente Amsterdam ten slotte is bezig met een nieuw Structuurplan voor de stad in relatie met genoemde provinciale en Rijksplannen. Een eerste concept voor het Amsterdamse Structuurplan, 'Visie op hoofdlijnen', heeft de wethouder Ruimtelijke Ordening, Duco Stadig, vorige week (8 mei) aan het college van B&W voorgelegd. Dit concept is vrijgegeven voor debat. De nu voorliggende analyse over de ruimtelijk-economische ontwikkelingen is de bijdrage van de wethouder Economische Zaken, Pauline Krikke, voor de invulling van het Structuurplan.

Het ruimtelijk-economisch onderzoek geeft een beeld van de mogelijke ontwikkeling van de Amsterdamse economie en daarmee ook mede de inrichting van de stad voor de langere termijn, waarin twee scenario's en drie mogelijke beleidsvarianten worden geschetst:
* de compacte stad

* de netwerkstad

* de complete stad.

Onderwerpen als de arbeidsmarkt, ruimte voor bedrijvigheid en wonen en bereikbaarheid van de stad komen uitgebreid aan de orde.

Het college heeft kennis genomen van de analyses van het rapport en geeft het vrij voor discussie in brede kring. Wethouder Stadig zal het rapport betrekken bij het Structuurplan, en wethouder Krikke gaat het rapport in discussie brengen met stadsdelen, regiogemeenten, provincie en Rijk, het bedrijfsleven en de wetenschap. Op basis van deze discussie zal het college kiezen voor een van de beleidsvarianten waarna behandeling in de raadscommissie en de gemeenteraad volgt.

Mechtild Rietveld

Naar boven


-

© gemeente Amsterdam - 16-05-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie