Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werving en benoeming RvC en directeur GVB

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Procedure werving en benoeming Raad van Commissarissen en directeur GVB

Procedure werving en benoeming Raad van Commissarissen en directeur GVB

Als het Gemeentevervoerbedrijf (GVB) per 1 januari 2002 extern verzelfstandigd is, zal de nieuwe Naamloze Vennootschap (NV) een Raad van Commissarissen (RvC) en een algemeen directeur moeten hebben. De gemeente Amsterdam bepaalt als oprichter van de NV hoe de directie en de RvC bij de oprichting samengesteld zullen zijn. Om een en ander tijdig te kunnen regelen heeft het college van B&W de volgende benoemingsprocedure vastgesteld.

Kort samengevat is de procedure als volgt:

* De wethouders Bedrijven en Financiën bereiden de bestuurlijke besluitvorming voor. De gemeentesecretaris, de directeur Concern, de projectleider verzelfstandiging GVB, en, na selectie, de beoogde president-commissaris zullen hen hierin bijstaan.
* Omstreeks eind juni start de werving van de president-commissaris. Daarna volgt de werving van de overige leden van de RvC (eind augustus) en de algemeen directeur (eind november). Bij het vaststellen van de profielen worden zowel de directie als de Ondernemingsraad (OR) van het GVB betrokken.
* De wethouders dragen de kandidaten voor aan het college en consulteren de Raadscommissie Bedrijven. Daarna zijn de namen openbaar.

* Tenslotte volgt verdere bestuurlijke besluitvorming, inclusief de advisering door de OR van het GVB. Uiteindelijk benoemt de gemeenteraad de president-commissaris, de overige leden van de RvC en de algemeen directeur.

De gemeenteraad moet het definitieve besluit tot externe verzelfstandiging nog nemen.

Huub Winthagen

Naar boven


-

© gemeente Amsterdam - 16-05-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie