Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijziging subsidies patiënten/consumentenorganisaties

Datum nieuwsfeit: 16-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Gewijzigde grondslag voor subsidies aan koepels van patiënten/consumentenorganisaties

Gewijzigde grondslag voor subsidies aan koepels van patiënten/consumentenorganisaties

Het college van B&W stelt voor de subsidies aan de koepels van de Amsterdamse patiëntenorganisaties in de periode 2002-2005 te verstrekken op basis van gegevens als omvang van het aantal aangesloten organisaties, het aantal leden van deze organisaties en de grootte van de potentiële doelgroep van de organisaties. Nu krijgen deze organisaties nog subsidie op basis van activiteiten en ingediende begrotingen.

Door te kiezen voor deze nieuwe verdelingsgrondslag wil de wethouder Zorg de subsidieverstrekking objectiveren en de posities van de koepels versterken. Er is door vrijval bijna 500.000 gulden ( 226.890) meer te verdelen. Het gaat om subsidies aan het Amsterdams Patiënten Consumenten Platform, de Stichting Gehandicapten Overleg Amsterdam, de Regionale Federatie van Ouderenverenigingen Amsterdam en het Centraal Overleg van Samenwerkende Bonden van Ouderen. Samen ontvangen zij 2,2 miljoen gulden ( 1 miljoen) van de gemeente.

Behandeling in de raadscommissie is op 7 juni en in de gemeenteraad op 20 juni.

Huub Winthagen

Naar boven


-

© gemeente Amsterdam - 16-05-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie