Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NMBS betreurt nieuw geval van agressie tegen treinbegeleider

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NMBS

Datum : 17/05/01

NMBS betreurt nieuw geval van agressie tegen treinbegeleider

Gisterenavond even na 17h30 is het tot een ernstig incident gekomen in het station van Mechelen. Drie agressieve reizigers sloegen daar een treinbegeleider in elkaar.

Op de trein Antwerpen- Charleroi kwam het net voor het binnenrijden van het station van Mechelen tot een woordenwisseling tussen de treinbegeleider en drie reizigers toen deze laatste de vervoersbewijzen wilde controleren. Omdat de drie agressief werden en het zelfs tot een handgemeen kwam, contacteerde de treinbegeleider met zijn GSM de Centrale Meldkamer. Die waarschuwde op haar beurt de politiediensten van Mechelen.

Aangekomen in het station van Mechelen, zette het dispuut zich verder op het perron. Nog voor de politie ter plaatse kon komen, hadden de drie agressievelingen de treinbegeleider reeds ernstig verwond. Bij een grote groep reizigers die zich eveneens op het perron bevond, nam de ontzetting toe. Toen de politiediensten ter plaatse kwamen, kon maar net worden voorkomen dat de zaken verder uit de hand liepen. De drie agressievelingen werden opgepakt en bij het parket voorgeleid.

Ondertussen was de treinbegeleider met een zware hersenschudding en verschillende kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht door de hulpdiensten.

De NMBS betreurt dit zoveelste geval van agressie ten opzichte van haar personeel ten zeerste. Ze stelt zich dan ook burgerlijke partij tegen de daders van deze wandaad. De NMBS hoopt verder dat het parket naar aanleiding van deze wandaad vervolgingen zal instellen.

© 2001 NMBS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie