Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Maastricht

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 17 MEI 2001

Maastricht

Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Maastricht

Intocht van de Sint dit jaar in Maastricht

Het duurt nog eventjes, maar toch is nu al bekend, dat de landelijke intocht van Sinterklaas dit jaar zal plaatsvinden in Maastricht. De stad die van oudsher bekend staat om haar cultuur-historische uitstraling en het Bourgondische leven.

Zaterdag 17 november a.s. zal de stoomboot uit Spanje rond 12.15 uur afmeren in Maastricht. Daar zal Sinterklaas namens alle kinderen van Nederland worden welkom geheten door de burgemeester, Mr. Ph.J.I.M. Houben.

Aansluitend zal de Goedheiligman met z'n pieten een rondrit maken door de binnenstad van Maastricht, die zal eindigen op de Markt. Hierbij zullen de pieten met hun capriolen de aanwezige kinderen vermaken.

De intocht van de Sint wordt rechtstreeks uitgezonden door de NPS op Nederland 3. De uitzending duurt van 12.00 u. tot plusminus 13.15 u. De regie is in handen van Rudolf Spoor en de producer van deze uitzending is Jan Dijk. De presentator van de intocht zal opnieuw Aart Staartjes zijn.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie