Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beschouwingen over inhoud schoolvak aardrijkskunde

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht

17 mei 2001, 17:30 uur

Oratie prof.dr. R.J.F.M. van der Vaart, Ruimtelijke Wetenschappen

Geografie voor het aardrijkskundeonderwijs. Kiezen en delen. Beschouwingen over de inhoud van het schoolvak aardrijkskunde. 17:30 uur

In zijn oratie gaat Van der Vaart in op het gebrek aan wederzijdse betrokkenheid van het schoolvak aardrijkskunde en de geografische wetenschap waarbij hij zich afvraagt wat de gevolgen hiervan zijn voor de schoolaardrijkskunde. Hij wijst erop dat er steeds meer aandacht is voor de 'hoe'-vraag binnen het aardrijkskunde-onderwijs (hoe denken geografen), en steeds minder voor de 'wat'- vraag (de geografie zegt). Ook wijst hij op een aantal onevenwichtigheden in de programma's, gaat hij in op de uitstraling van het vak, het gebrek aan inhoudelijke invulling en structurering van de gekozen onderwerpen, en tot slot de onderwerpkeuze zélf. Volgens Van der Vaart moet het Ministerie van OC&W een commissie Geografische Vormgeving instellen die concrete, nieuwe voorstellen uitwerkt voor de aardrijkskunde van de toekomst. Van der Vaart geeft deze Commissie als advies mee te kiezen én te delen.

Gewijzigd:Wednesday, May 02, 2001 Roy Meijer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie