Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijkbezoek Tilburg vooral in teken van wonen in binnenstad

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

02-05-2001

Collegebezoek aan binnenstad

Wijkbezoek op 17 mei vooral in teken van wonen in de binnenstad

Op donderdag 17 mei 2001 brengt het voltallige Tilburgse college van burgemeester en wethouders een wijkbezoek aan de binnenstad. Ieder jaar bezoekt het college vier wijken. Dit keer is het de beurt aan de binnenstad. Het programma start om 15.00 uur vanaf het gemeentehuis. In samenwerking met Stichting Binnenstad worden tijdens een wandeling knelpunten en kansen voor de binnenstad door de bewoners onder de aandacht van het college gebracht. Later in de middag volgen er presentaties van Stichting Binnenstad en Stichting Stadskern over hun werkzaamheden.

Om 17.00 uur wordt het Convenant Bewonersondersteuning voor grote binnenstedelijke projecten ondertekend. Dit convenant vloeit voort uit het besluit van de gemeenteraad om jaarlijks 100.000 gulden ter beschikking te stellen aan het opbouwwerk om betrokkenheid van bewoners bij grote binnenstedelijke projecten te stimuleren en te ondersteunen. Onder grote projecten vallen het project Veemarktkwartier, Spoorzone, Pieter Vreedeplein, Centrum Zuid en Piushaven. Het convenant wordt ondertekend door de gemeente Tilburg, Stichting Binnenstad, Samenwerkingsverband Koninghaven, Stichting Theresia Vooruit en Stichting Loven/Besterd.

De maaltijd wordt verzorgd door vrijwilligers van stichting Palet in de Noordstraat.
Daarna vindt in het buurthuis een openbaar lagerhuisdebat plaats tussen bewoners, waaraan ook door de collegeleden wordt deelgenomen. De stellingen worden bepaald door Stichting Binnenstad en hebben betrekking op het wonen in de binnenstad.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie