Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 17-05-2001 Politieberichten van 16/5 (13.00 uur) t/m 17/5 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak auto
Dinsdag tussen 09.00 en 17.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Tesselschadestraat. Een ruit van de auto werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 27-jarige inwoonster van Marssum, heeft aangifte gedaan.

Dokkum: diefstal
Woensdag omstreeks 13.35 uur werden twee inwoners van Dokkum, 22 en 33 jaar, aangehouden. De beide mannen hadden op de Markt bij een winkel vier broeken, van f 45.- per stuk, weggenomen. Tevens hadden zij een zak fruit (peren) meegenomen zonder te betalen. De beiden mannen werden overgebracht naar het bureau. De gestolen goederen werden in beslag genomen en terug gegeven aan de winkeliers, die aangifte hebben gedaan. De verdachten werden na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 11.45 uur werd bij een winkel aan de Nieuwestad een winkeldiefstal gepleegd. Een 19-jarige inwoner van Leeuwarden werd op heterdaad betrapt toen hij toiletartikelen wegnam met een winkelwaarde van f 121,76. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Een beveiligingsmedewerker van de winkel, een 37-jarige inwoner van Zwolle, deed aangifte. De verdachte kreeg via Kort OM een schikkingsvoorstel van f 410.- en werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Witmarsum: aanrijding licht gewonde
Woensdag omstreeks 09.30 uur reed een 22-jarige inwoner van Sneek met zijn bestelauto over de Tunen en wilde linksaf de Arumerweg oprijden. Hij zag daarbij een personenauto, die bestuurd werd door een 29-jarige inwoner van Arum over het hoofd. Deze bestuurder week daarop uit naar links om een aanrijding met die bestelauto te voorkomen en botste vervolgens tegen een in de berm staande lantaarnpaal. De beide auto`s hebben elkaar dus niet geraakt. De inwoner van Arum klaagde over pijn in zijn linkerarm en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Harlingen. Zijn auto werd totaal vernield.

Wirdum: snelheid
Dinsdag omstreeks 20.50 uur werd op de kruising van de Rijksweg A32 bij Wirdum een bestuurder van een personenauto bekeurd, die met een snelheid van 128 kilometer per uur over het kruisingsvlak reed, terwijl aldaar een snelheidsbeperking geldt van 70 kilometer per uur. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van Zwolle moest zijn rijbewijs inleveren.

Kollum: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 15.25 uur wilde een 60-jarige inwoner van Westergeest met zijn personenauto vanuit een uitrit de Willem Loreweg oprijden. Hij zag daarbij een bromfietsbestuurder, die over het fietspad van de Willem Loreweg reed over het hoofd. De bromfietsbestuurder, een 16-jarige inwoner van Kollumerpomp, reed tegen de auto aan en werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Heerenveen: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 18.10 uur werd bij een supermarkt aan het Burgemeester Kuperusplein een winkeldiefstal gepleegd. Een 60-jarige inwoonster van Heerenveen had toiletartikelen gestolen en werd daarbij betrapt door het personeel. Toen zij werd betrapt, dreigde zij de bedrijfsleider met een fles slasaus op het hoofd te slaan. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De bedrijfsleider, een 32-jarige inwoner van Heerenveen, heeft namens de supermarkt aangifte gedaan. De verdachte werd na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Garyp: aanrijding Waldwei met gewonde
Woensdag omstreeks 17.30 uur vond op de Waldwei onder Garyp een aanrijding plaats waarbij in totaal vijf auto`s waren betrokken en één gewonde viel. Een 53-jarige inwoonster van Goutum remde met haar auto af voor het verkeer voor haar. Zij reed in de richting Leeuwarden. De daar achter rijdende bestuurder, een 31-jarige inwoner van Heerenveen, had dit te laat in de gaten en botste met zijn auto op de voor hem rijdende auto. Hierdoor kwamen beide auto`s op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. De inwoonster van Goutum kwam vervolgens in botsing met een personenauto, die werd bestuurd door een 29-jarige inwoonster van Drachten, terwijl de auto van de inwoner van Heerenveen in botsing kwam met een personenauto, die werd bestuurd door een 41-jarige inwoner van Drachten. Vervolgens werd de auto van een 23-jarige inwoner van Drachten nog geraakt. Alle auto werden totaal vernield en moesten worden weggesleept. De inwoner van Heerenveen werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Gedurende de aanrijding werd het verkeer op de Waldwei gedurende twee uur omgeleid. De brandweer heeft assistentie verleend en het wegdek schoongespoten.

Heerenveen: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 19.10 uur vond op de kruising Kempenaerssingel Bouwe van Ensstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bromfietsbestuurder, een 16-jarige inwoner van Heerenveen, verleende geen voorrang aan de personenauto, die bestuurd werd door een 42-jarige inwoner van Heerenveen. De bromfietsbestuurder werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Zijn bromfiets werd totaal vernield.

Leeuwarden: aanrijding met licht gewonde
Woensdag omstreeks 16.40 uur vond op het Drachtsterplein een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. De bestuurster, een 80-jarige inwoonster van Leeuwarden, reed met haar auto op de Archipelweg door het rode verkeerslicht en verleende geen voorrang aan een personenauto, die over de Aldlandsdyk deze kruising naderde. De bestuurder van deze auto, een 54-jarige inwoner van Marrum, had groen licht en kon deze auto niet meer ontwijken. Beide bestuurders zijn overgebracht naar het MCL-Ziud voor onderzoek en aldaar bleken de verwondingen mee te vallen. Zij konden na behandeling weer naar huis.

Wons: autobrand
Woensdag omstreeks 21.15 uur brak brand uit in een personenauto op de Rijksweg A7 onder Wons. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden, had de auto reeds op de vluchtstrook neergezet. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. De brandweer heeft het vuur geblust, doch kon niet voorkomen dat de gehele auto uitbrandde. De auto werd weggesleept.

Grou: verdrinking
Woensdag omstreeks 23.55 uur reed een bestuurster, een 59-jarige inwoonster van Drachten op de Garde Jagerswei met haar auto het water in. De bestuurster reed naar de overgang van het pontje van Grou naar het eiland De Burd. Het pontje lag op dat moment aan de andere kant. Zij kwam met haar auto in het water terecht. Door duikers van de brandweer, die snel ter plaatse waren, is de vrouw uit de auto gehaald. Zij bleek toen reeds overleden te zijn. De auto is door een garagebedrijf uit het water gehaald.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie