Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KREW nieuwe landelijke aanbieder reïntegratiediensten

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KREW REINTEGRATIE BV

Krew, een nieuw reïntegratiebedrijf met traditie

P E R S B E R I C H T

Krew, een nieuw reïntegratiebedrijf met traditie

Utrecht - Krew Reïntegratie BV is een nieuwe landelijke aanbieder van reïntegratiediensten met een uniek concept. Volgens het principe 'door werk naar werk'wordt mensen een breed scala aan mogelijkheden geboden om te reïntegreren op de arbeidsmarkt. Dit is mogelijk door de bijzondere ervaring, kennis en voorzieningen van de ruim 40 werkbedrijven die tot de oprichting van Krew zijn overgegaan. Zij verwachten in 2002 tussen de 2500 en 4000 mensen een reïntegratietraject aan te bieden, oplopend naar 6000 a 7000 trajecten in de daarop volgende jaren.

Het maatschappelijke probleem van de grote aantallen arbeidsongeschikten en -gehandicapten vraagt om vernieuwende en effectieve oplossingen. Lisv en Ctsv constateren dat juist de zeer moeilijk te reïntegreren arbeidsgehandicapten nu nauwelijks aan bod komen. De commissie-Donner heeft het probleem grondig geanalyseerd en komt met ingrijpende voorstellen voor de WAO.
Ruim 40 SW-bedrijven of werkbedrijven verwachten met een bundeling van hun krachten in Krew Reïntegratie BV een belangrijke bijdrage te kunnen leveren voor grote groepen mensen met een (zeer) grote afstand tot de arbeidsmarkt. De basis hiervoor vormt de uitgebreide infrastructuur en expertise die zij hebben voor de arbeidsontwikkeling en bemiddeling van mensen in het kader van WSW, WIW en ID. Bij de integrale trajectbemiddeling staat 'werk'in alle opzichten centraal: voor de diagnose, voor de oriëntatie op functies, voor arbeidsgewenning, voor opleiding en bovenal voor een stapsgewijze groei naar een terugkeer in een reguliere functie. Leer-werkplekken met ervaren begeleiding voor vrijwel alle denkbare sectoren staan ter beschikking.

Krew vormt voor deze bedrijven op de eerste plaats het verkoopkantoor voor de landelijke en bovenregionale opdrachtgevers, waaronder de uitvoeringsinstellingen (UWV/Uvi's), branche-organisaties en sectoren, verzekeraars, grote werkgevers, e.d. Daarnaast zorgt Krew voor een kwalitatief hoogwaardig gemeenschappelijk dienstenpakket en de verdere productontwikkeling. Kwaliteitstoetsing en advisering naar de participerende bedrijven zijn eveneens belangrijke taken van Krew. Een kwaliteitshandboek en productcatalogus zijn inmiddels vastgesteld. Door het grote aantal participerende werkbedrijven is er een uitstekende landelijke spreiding van uitvoeringslocaties. Krew kan daardoor garanderen dat een cliënt altijd dicht in de buurt een passend reïntegratietraject kan volgen.
Met Krew verwachten de ruim 40 werkbedrijven vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid een wezenlijke rol te vervullen op de reïntegratiemarkt, onder het motto: Krew maakt er werk van!

Voor meer informatie:

Krew Reïntegratie BV Krew is gevestigd: De heer. H. Muller Fentener van Vlissingenkade 1 Directeur 3525 AA Utrecht Tel. 030-2906860; 06-51408764 Postbus 8396 E-mail: (info@krew.com) of (info@krew.nl) 3503 RJ Utrecht

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie