Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vaststelling dienstregeling 2001 openbaar vervoer Oegstgeest

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oegstgeest

Vaststelling dienstregeling 2001 lokaal openbaar vervoer

Het College van Burgemeester en Wethouders van Leiden, in de hoedanigheid van centrumgemeente, maakt bekend dat de dienstregeling voor het lokaal openbaar vervoer in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten voor de periode van 10 juni tot en met 15 december 2001 is vastgesteld.

De belangrijkste wijzigingen zijn:
· Een nieuwe lijn 11 van het Centraal Station via Leeuwenhoek naar transferium 't Schouw, ter vervanging van de huidige spitslijn 29 (Leeuwenhoek) en lijn 26 op koopavond en zaterdag ('t Schouw). Deze lijn rijdt op maandag tot en met vrijdag van 6.30 tot 18.30 uur; op koopavond van 18.30 tot 21.30 uur; op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Door een goede afstemming met lijn 43 zijn er op het traject Centraal Station - Haagse Schouwweg in de spits zes en buiten de spits vier verbindingen per uur.

· Het opheffen van een aantal extra ritten in de ochtendspits, omdat ze weinig worden gebruikt.
· Lijn 13/14 rijdt niet langer een 'lusje' van het Centraal Station via de Nieuwe Beestenmarkt terug naar het station, omdat er zeer weinig reizigers gebruik van maken (per dag gemiddeld vijf) en omdat het verwarring oplevert voor reizigers die verwachten richting Lage Mors of Diaconessenziekenhuis te gaan.

De vastgestelde dienstregeling en het collegebesluit liggen met ingang van vrijdag 18 mei aanstaande drie weken ter inzage in de bibliotheek in het atrium van het Stadsbouwhuis, Langegracht 72 in Leiden. In de gemeentehuizen van Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten liggen de belangrijkste wijzigingen en het collegebesluit ter inzage. Gedurende zes weken na de datum van deze mededeling kunnen belanghebbenden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij: Burgemeester en Wethouders van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden. Voor nadere informatie kunt u terecht bij de heer K. Rotteveel, afdeling Verkeer en Vervoer, telefoon (071) 516 58 57.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie