Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 17 mei 2001

Onder invloed rijden Lisse (D1) De politie hield op donderdag 17 mei rond 04.15 uur op de Stationsweg een 45-jarige automobilist uit Amsterdam aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 345 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Automobilist ziet tegenligger te laat Noordwijkerhout (D1) Een 88-jarige automobilist uit Oegstgeest is op woensdag 16 mei rond 11.00 uur met rug- en nekletsel overgebracht naar het LUMC. De bejaarde automobilist sloeg op de 's Gravendamseweg af naar de oprit van de Provinciale Weg West. Daarbij zag hij vermoedelijk een naderende 35-jarige Katwijkse automobiliste over het hoofd. Een aanrijding volgde.

Bloementeler overtreedt bestrijdingsmiddelenwet Oegstgeest (D2)
De Algemene Inspectiedienst heeft op woensdag 16 mei rond 16.00 uur tegen een bloementeler aan de Rhijnhofweg proces-verbaal opgemaakt. De man had een giftig middel buiten de bestrijdingsmiddelenkast in voorraad staan en had een bestrijdingsmiddel dat sinds 1997 niet meer is toegelaten. De controle maakte onderdeel uit van een gezamenlijke controle van AID en Politie die dag.

Bromfietscontrole Leiderdorp (D3) De politie van Leiderdorp heeft op woensdagmorgen 16 mei een bromfietscontrole gehouden op de Persant Snoepweg ter hoogte van de Provincialeweg N446. Er werden in totaal 30 voertuigen gecontroleerd. 12 bromfietsers kregen een proces verbaal voor het overschrijden van de constructiesnelheid. 6 bromfietsers kregen een toonbrief. Zij zijn in de gelegenheid gesteld om binnen een afgesproken tijd alsnog hun verzekeringspapieren en/of bromfietscertificaat te tonen. Een persoon, een 20-jarige bromfietser uit Leiderdorp, werd aangehouden wegens het niet meewerken aan de controle en het beledigen van een agent.

Inbraak in woningen Leiden (D4) Tussen dinsdag 15 op woensdagmiddag 16 mei werd ingebroken in een woning aan de Oude Rijn, de Koddesteeg, de Bielsenstraat, twee studenten woningen aan de Sint Aagtenstraat, een studentenwoning aan het Rapenburg, een studentenwoning aan de Papengracht en een studentenwoning aan de Wassenaarseweg. Vermoedelijk kwamen de inbrekers binnen na het zogenaamde openflipperen of openbreken van deuren of na inklimming. Uit de woningen worden diverse goederen vermist zoals jassen, mobiele telefoons, pasjes, geld, sieraden, een laptop, een radio-cassette en c.d. speler, c.d.'s, playstation, een gameboy en een frontpaneel autohifi.

Van portemonnee beroofd Leiden (D4)
Een 23-jarige Leidenaar is op woensdag 16 mei rond 20.30 uur door twee nog onbekende jongemannen belaagd in het Van der Werfpark. Zij probeerden de scooter van de Leidenaar te pakken. Dit wist hij echter de voorkomen. Daarop pakten de twee de portemonnee uit de jaszak van de Leidenaar. Dit ging met enig duw en trekwerk gepaard. De twee gingen er na de beroving vandoor.

Inbraak in woning Alphen aan den Rijn (D5) In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 mei werd ingebroken in een woning aan de Da Costastraat. Via een klapraam wisten de inbrekers een onderliggend raam te openen. Uit de woning werden ondermeer een mobiele telefoon, een geldpotje en twee fototoestellen weggenomen.

Auto in de sloot Zevenhuizen (D6) Een 37-jarige inwoner van Breda is woensdag 16 mei omstreeks 06.10 uur met zijn auto in een sloot terechtgekomen langs de Bredeweg. De man wilde een aantal tractoren en een busje inhalen. Hierbij zou hij te hard hebben gereden. De bestuurder van het busje, een 45-jarige man uit Eethen, zou niet op tijd hebben gezien dat hij ingehaald werd en wilde zelf ook inhalen. Hierdoor belandde de auto op de kop in de sloot. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Bestelauto in de greppel Zevenhuizen (D6) Een 45-jarige en een 48-jarige inwoner van Nieuwerkerk a/d IJssel zijn woensdag 16 mei omstreeks 15.20 uur met een bestelauto in een greppel gereden. De 45-jarige was de bestuurder van het voertuig. Omdat het verkeer voor hem langzamer ging rijden moest hij remmen. Hij raakte hierbij in een slip en kwam via de rechterberm in de greppel terecht. Hij is met onbekend letsel naar het Groenehartziekenhuis overgebracht. De medepassagier is met borst- en nekletsel naar het Groenehartziekenhuis overgebracht.

Aanrijding Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) Een 35-jarige automobiliste uit Nieuwerkerk a/d IJssel heeft woensdag 16 mei omstreeks 18.30 uur hoofdletsel opgelopen bij een botsing met een 29-jarige plaatsgenote. De auto's reden elkaar op het Kroonkruid tegemoet en zouden niet genoeg rechts aan hebben gehouden. De gewonde Nieuwerkerkse verklaarde geen gordel te hebben gedragen. Ze is opgenomen in het Groenehartziekenhuis.

Aanijding letsel Gouda (D7)
Vond op 16 mei jl, omstreeks 18.45 uur een aanrijding plaats op het Albert Plesmanplein te Gouda, waarbij een 53-jarige vrouw met een hersenschudding en schaafwonden aan het gelaat moest worden afgevoerd naar het Groene Hart Ziekenhuis. De vrouw fietste over het fietspad in de richting van de Graaf Florisweg. Een bestuurder van een bestelauto reed bij groen licht het kruispunt op. Volgens getuigen reed de vrouw echter door rood en een aanrijding was het gevolg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie