Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-05-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.20 uur
Rijden onder invloed

UTRECHT Tijdens de surveillance zag de politie woensdagnacht op Nobelstraat een auto tegen de richting in rijden. Vervolgens reed de bestuurster achteruit in de richting van de Wittevrouwenstraat.

Omstreeks half twee besloten de agenten de bestuurster te controleren. Uit de eerste blaastest bleek dat de 27-jarige bestuurster uit Utrecht gedronken had. De vrouw werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau.

Zij bleek met 1,85 promille alcohol in haar lichaam gereden te hebben. Dit is ruimdrie maal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de Utrechtse werd ingenomen en met een rijverbod van negen uur werd zij naar huis gestuurd. Binnenkort zal de rechter de straf voor haar bepalen

Jongen laat wapen zien

UTRECHT Door getuigen werd woensdagmorgen naar de politie gebeld en vertelde dat er een man met een vuurwapen voor een flat aan de Harteveldlaan stond.

De politie ging met meerdere voertuigen ter plaatse. Bij de woning stonden een man en vrouw voor het raam. De man voldeed aan het opgeven signalement en werd door de agenten gesommeerd naar beneden te komen.

Eenmaal buiten verklaarde de 18-jarige man twee weken geleden een alarmpistool gekocht te hebben. Voor zijn woning had hij het pistool aan zijn moeder laten zien. Het alarmpistool werd in beslag genomen omdat het te veel lijkt op een echt vuurwapen. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Meisjes aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT Woensdagmiddag werden door de beveiliging van een winkel aan de Lange Viestraat twee meisjes aangehouden voor winkeldiefstal.

Door de beveiliging was gezien dat de meisjes beiden 14 jaar en wonende in Waardenburg en Lienden- voor enkele tientallen guldens aan goederen mee wilde nemen zonder deze af te rekenen.

De meisjes werden aan de politie overgedragen en meegenomen naar het bureau. In overleg met de ouders werd besloten de meisjes naar bureau Halt te sturen.

Man aangehouden voor vernieling

UTRECHT Bij de politie kwam woensdagnacht de melding binnen dat er een man op de Wijde Doelen autoruiten aan het inslaan was.

Volgens getuigen was de verdachte in de richting van het Manenburgpark gelopen. Omstreeks half één trof de politie in het park een 34-jarige man uit Utrecht aan. De man voldeed aan het opgegeven signalement en werd aangehouden.

Onderzoek op de Wijde Doelen wees uit dat de Utrechter bij drie autos diverse ruiten had ingeslagen. De man had geen verklaring waarom hij de vernielingen had gepleegd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie