Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.55 uur
Noodlanding bij les noodsituaties

NIEUWERSLUIS Op woensdag 16 mei heeft een vliegtuig een noodlanding gemaakt in een weiland.

Rond het middaguur vloog een 68-jarige instructeur uit Echteld met een 68-jarige leerling uit Blaricum boven de gemeente Nieuwersluis. De instructie bestond uit hoe te handelen in het geval van noodsituaties. Terwijl het vliegtuig op ongeveer 500 voet (±150 meter) vloog, moest de leerling van de éne op de andere tank overschakelen. Daarbij draaide hij de tank dicht in plaats van open, waardoor de motor afsloeg. Gezien de geringe hoogte waarop zij vlogen, besloot de instructeur de besturing van het toestel over te nemen. Hij maakte een geslaagde noodlanding in een weiland aan de Mijndensedijk. Het toestel raakte niet beschadigd en niemand raakte gewond.

De Politie Luchtvaartdienst heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Rond twee uur in de middag kreeg de piloot toestemming om weer vanaf het weiland op te stijgen.

Kabel ontploft

WOERDEN Op woensdag 16 mei is kortsluiting in een hoogspanningskabel ontstaan.

Rond half één in de middag hoorde een bewoner van de Oranjestraat een harde explosie. Hij zag dat de tegels van het trottoir bij zijn woning omhoog waren gekomen en dat de woning lichte schade aan de voorzijde had opgelopen. Hij vermoedde dat het een gasontploffing betrof en waarschuwde de hulpdiensten.

De politie en brandweer gingen ter plaatse en de Oranjestraat werd voor het verkeer afgesloten. Uit onderzoek bleek het echter niet om een gasontploffing te gaan, maar om kortsluiting in een 10.000 volt grondkabel, wat een explosie tot gevolg had. Naast de woning lagen twee verbindingsmoffen van de grondkabel. Deze waren door de explosie weggeslingerd.

Omdat de grondkabel geen verder gevaar voor de omgeving kon veroorzaken, werd het verkeer weer vrijgegeven. De REMU heeft de grondkabel vervolgens weer gerepareerd. De kortsluiting veroorzaakte een stroomstoring in een gedeelte van Woerden.

Vrachtauto botst op auto`s

WOERDEN Op woensdag 16 mei is een vrachtauto achter op een rij stilstaande auto`s gereden.

Rond kwart voor zes in de middag reed een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Veenendaal over de Europabaan, komende uit de richting van de Wulverhorstbaan en gaande in de richting van de rijksweg A12. Hij zag daarbij te laat dat het verkeer voor hem stilstond. Hij remde nog, maar botste achter op de auto van een 40-jarige man uit Middelburg, die werd op de auto van een 45-jarige man uit Almere gedrukt en die weer op de auto van een 35-jarige man uit Valburg.

Een 38-jarige Middelburgse vrouw, inzittende van de automobilist uit Middelburg, is met nekklachten per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden vervoerd. Zij mocht na controle naar huis.

De auto`s van de Middelburger en van de man uit Almere moesten worden afgesleept.

Teveel gedronken

WOERDEN In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 mei is een automobiliste voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond kwart over twee controleerden politiemensen een automobiliste op de Hogewal. Bij de blaastest blies zij een `A` (Alarm), hetgeen betekende dat zij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. De vrouw, 35 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse blies zij 390 ug/l (1,0 promille), hetgeen twee keer de maximum toegestane hoeveelheid is. Zij kreeg een boete van f 700,- en een rijverbod van drie uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie