Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start ontwerptraject openbare ruimte Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Start ontwerptraject openbare ruimte

Het college van B en W heeft op dinsdag 8 mei ingestemd met de start van het ontwerptraject voor de herinrichting van de openbare ruimte rondom de Oude Sluis en de Dorpsstraat. Voordat dit traject van start kan gaan moet eerst de gemeenteraad hiervoor het benodigde budget ter beschikking stellen. Naar verwachting neemt de gemeenteraad hierover op 21 juni aanstaande een besluit. Onderdeel van deze besluitvorming is eveneens de vaststelling van de nota ´Ontwikkelingsvisie Vreeswijk: uitwerking voor de omgeving Oude Sluis´ waarin de noodzaak voor herinrichting van het openbaar gebied als onderdeel van het zogeheten ´totaalpakket van maatregelen´ beschreven staat.

Op 13 november 2000 had het college al ingestemd met de bijgestelde nota 'Ontwikkelingsvisie Vreeswijk: uitwerking voor de omgeving Oude Sluis´. In deze nota, die het afgelopen jaar een uitgebreid informatie en inspraaktraject heeft doorlopen, staat het beleid geformuleerd voor de toekomstige ontwikkeling van het gebied rondom de omgeving van de Oude Sluis. De kern van dit beleid vormt het zogeheten ´totaalpakket van maatregelen´ dat de komende jaren in een aantal fases zal moeten worden uitgevoerd. Het gaat om de volgende maatregelen: invoering van
1 richtingsverkeer op het circuit rond de Oude Sluis en Dorpsstraat, het herinrichten van de openbare ruimte rondom de Oude Sluis en de Dorpsstraat waarbij de verkeer- en parkeersituatie wordt verbeterd, de aanleg van extra parkeerplaatsen op loopafstand van het oude dorpscentrum en op termijn, indien noodzakelijk, het invoeren van een vorm van parkeerregulering.

Naar verwachting wordt, indien de gemeenteraad hiermee instemt, nog voor de zomervakantie een begin gemaakt met het ontwerp voor de herinrichting van het openbaar gebied in de omgeving Oude Sluis en Dorpsstraat. Dit ontwerpproces zal in samenspraak met de bewoners van Vreeswijk doorlopen worden. Afstemming met alle gebruikers van dit gebied is noodzakelijk. Het is de bedoeling dat het ontwerp in januari 2002 gereed is. Na besluitvorming hierover kan dan medio mei 2002 gestart worden met de uitvoering van de herinrichting. De voorbereiding en uitvoering van de aanleg van extra parkeerplaatsen op loopafstand van de het dorpscentrum zal zoveel mogelijk parallel aan het ontwerptraject voor de openbare ruimte plaats gaan vinden.Invoerdatum 17-5-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie