Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht A'dam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Verkeerscontroles
17-5-2001. Gistermorgen hield de politie een verkeerscontrole op de IJdoornlaan. De agenten controleerden 151 bestuurders en schreven 90 bonnen uit. Het ging daarbij onder meer om het niet kunnen tonen van rij- en kentekenbewijs, het niet dragen van de autogordel, kapotte verlichting en niet verzekerd zijn. Naast de politie deed ook de Belastingsdienst mee aan de controle. Zij schreven nog eens vijf processen-verbaal, waaronder enkele navorderingen uit.

Marnixstraat
Op de Marnixstraat gingen gistermiddag bij een verkeerscontrole 39 bestuurders op de bon. Hierbij ging het om het niet dragen van de autogordel, rijden over de busbaan en het niet kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs.

Van Woustraat
Bij een verkeerscontrole op de Van Woustraat gingen gisteravond 17 automobilisten op de bon. Hier ging het om het niet dragen van de autogordel en het ontbreken van een APK-keuring.Autokrakers gearresteerd
17-5-2001. In de Johan Jongkindstraat arresteerde de politie gisteravond twee jongeren die een auto hadden opengebroken. Het tweetal werd op heterdaad betrapt op het moment dat de verdachten een autoruit kapot sloegen. Toen de autokrakers de agenten in de gaten kregen, sloegen ze op de vlucht. Het tweetal werd na een korte achtervolging ingerekend. Beide jongeren, 13 en 15 jaar, zijn ingesloten aan een politiebureau.


Rijden onder invloed
16-5-2001. Afgelopen nacht werd op de C. van Eesterenlaan een 37-jarige man aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man trok door zijn opvallende rijstijl de aandacht van surveillerende agenten. Hij negeerde dwangpijlen en bracht overig verkeer in gevaar. De man weigerde mee te werken aan een blaastest. Zijn rijbewijs werd daarop in beslag genomen.Voetganger geschept
15-5-2001. Een 19-jarige voetgangster is gistermiddag geschept door een auto op de Zwarteweg in Aalsmeer. Het slachtoffer belandde op de motorkap. Ze is overgebracht naar een ziekenhuis waar een gebroken knie werd geconstateerd. Het ongeluk vond plaats toen een 35-jarige automobilist een korte file in op de Zwarteweg wilde passeren. De man reed met matige snelheid de rij auto's voorbij. Hij reed hiervoor op de verkeerde weghelft. Het slachtoffer wilde net oversteken liep tussen de stilstaande auto's door. Ze zag de aankomende auto over het hoofd en de aanrijding was het gevolg.
Hotel overvallen
15-5-2001. Gistermiddag heeft een gewapende man een overval gepleegd op een hotel aan Nes. De man bedreigde het personeel bij de receptie met een vuurwapen en eiste geld. Vervolgens ging hij er met de inhoud van de kassa vandoor. Het personeel raakte niet gewond. Ernstig in de war
15-5-2001. De politie heeft maandagochtend op de Overtoom in de buurt van de 1e Constatijn Huygensstraat een 53-jarige zwaar psychotische vrouw overmeesterd. Ze werd beoordeeld door een psychiater die ervoor zorgde dat de patiënt met een zogenaamde IBS in een psychiatrisch ziekenhuis werd opgenomen.
De problemen ontstonden toen de vrouw op een tramhalte de tas van een andere vrouw afpakte. Ze wilde de tas niet meer teruggeven, waarop een vechtpartij volgde. De politieagenten die ter plaatse verschenen, kregen geen enkel contact met de agressieve vrouw. Ze werd overmeesterd en naar een politiebureau overgebracht. Arrestaties na liquidatie
14-5-2001. Naar aanleiding van een liquidatie bij de Gedempte Insteekhaven, die op 7 april 2001 het leven kostte van een 29-jarige man, heeft de politie het afgelopen weekend twee mannen gearresteerd. Het gaat om een 24-jarige en een 27-jarige man uit Amsterdam. De achtergrond van de liquidatie speelt zich af in de drugsscene. In verband met het onderzoek kunnen op dit moment geen nadere mededelingen worden gedaan.
Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie