Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

140 Nieuwe rijksmonumenten gemeente 's-Hertogenbosch

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Bron: Rijksdienst voor de Monumentenzorg
Zoek soortgelijke berichten
Rijksdienst voor de Monumentenzorg

140 Nieuwe rijksmonumenten gemeente 's-Hertogenbosch

De gemeente 's-Hertogenbosch is sinds 17 mei 140 rijksmonumenten, daterend uit de periode 1850-1940, rijker. Het monumentenbestand van 's-Hertogenbosch wordt daarmee met ongeveer één derde uitgebreid. Dit heeft Fons Asselbergs, directeur van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg, bekend gemaakt tijdens de opening van de Nederlandse Restauratiebeurs 2001 in de Brabanthallen. Zo heeft onder andere het oudste deel van de Brabanthallen het predikaat rijksmonument gekregen. Het betreft de driebeukige runderhal met voorbouw uit 1931.

Asselbergs overhandigde aan Jetty Eugster, wethouder Monumentenzorg 's-Hertogenbosch, een compleet overzicht van de 140 objecten en complexen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie