Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Archeotheek nieuwe informatie-centrum Rijksmuseum Oudheden

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksmuseum van Oudheden

Archeotheek

De Archeotheek is het nieuwe informatie-centrum van het Rijksmuseum van Oudheden. Het heeft veel te bieden voor iedereen die geïnteresseerd is archeologie en de culturen van de oudheid. Zowel volwassenen als kinderen zijn van harte welkom in de Archeotheek.

De Archeotheek is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het museum.

In de Archeotheek is te vinden:

bibliotheek met populair-wetenschappelijke boeken over de archeologie van Egypte, het Nabije Oosten, de Klassieke Wereld en Nederland

computers met o.a.: de museumcollectie interactief (ArcheonautTM ), de museumwebsite, Multimediaprogramma's voor kinderen

26 video's en DVD's

15 educatieve CD-roms

recensies en actueel nieuws

een kinderhoek

informatie over groeps- en schoolbezoek, zaalverhuur en foto-opdrachtenEn verder:

In de Archeotheek treft u recensies en besprekingen aan van het laatste nieuws uit het museum en uit de archeologie in binnen- en buitenland.

Onze medewerkers helpen u graag, beantwoorden vragen, en verwijzen zo nodig door naar specialisten van het museum, of naar alternatieven elders. Ook kunt u uw reacties over het museum bij hen kwijt. Verder geven ze graag informatie over groeps- en schoolbezoek aan het museum, zaalverhuur en foto-opdrachten. Voor consultatie van onze conservatoren maken ze een afspraak voor u.

Aparte kinderhoek waar kinderen - onder toezicht van de Archeotheek-medewerkers - gebruik kunnen maken van computers met archeologische spelletjes uit recente tentoonstellingen van het museum, doe-boeken en kleurplaten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie