Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse bevolking kiest welkomstgeschenk Máxima

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H T

Nederlandse bevolking kiest welkomstgeschenk Máxima

Holland Plaza betreurt keuze van de stemmers

Amersfoort, 17 mei 2001 Vandaag is bekend geworden welk welkomstgeschenk de Nederlandse bevolking heeft gekozen voor hun toekomstige Koningin.

Sinds de bekendmaking van de verloving van Willem-Alexander en Máxima op 30 maart 2001 kon de Nederlandse bevolking een typisch Nederlands welkomstgeschenk uitkiezen.

Op www.holland-plaza.nl, onder meer bekend van de gezamenlijke internetactie met Vereniging voor Goud- en Zilversmeden: Kies een sieraad voor het Oranjepaar , kon een stem worden uitgebracht op een typisch Nederlands geschenk. De bezoekers konden stemmen op: een omafiets, een collectie Nederlandstalige cd s en een prentenboek van Nederlandse meesters.

Vandaag op de verjaardag van Máxima is bekend geworden dat de Nederlandse bevolking haar voorkeur uitspreekt voor de collectie van Nederlandstalige cd s. Met een kleine meerderheid van slechts 3 percent verkozen de bijna 7.000 stemmers de cd s boven de omafiets.

Holland Plaza betreurt de keuze van de stemmers. Deze actie was bedoeld om Máxima door middel van een welkomstgeschenk kennis te laten maken met een onderdeel van het Nederlandse cultuurgoed. Wij hadden Máxima graag zien fietsen. Het zou ook leuke foto s hebben opgeleverd. Bovendien kunnen wij bijzonder trots zijn op onze historie met betrekking tot de fiets en het fietsen. Voorts kunnen wij niet geloven dat Willem-Alexander en Máxima samen gaan luisteren naar Stef Bos, Rowwen Hèze of Pater Moeskroen. Mocht dat echter wel het geval zijn dan levert dat ongetwijfeld geen leuke kiekjes op, aldus de officiële reactie van Holland Plaza naar aanleiding van het resultaat van de actie.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie