Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van woensdag op donderdag
10:44 donderdag 17 mei 2001

Martin Panman 0592-383211 / 0651611628

Auto in de tuin
EMMEN. Vannacht gebeurde er een ongeval op de Cornelis Houtmanstraat in Emmen. Een 35 jarige bestuurder van een personenauto verklaarde dat hij moest uitwijken voor een tegemoet komende personenauto. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur van zijn auto, reed in een tuin van een bedrijf en kwam op zijn kant tegen het bedrijfspand tot stilstand. Een deel van het pand viel op de auto, waardoor de Emmenaar niet meer uit zijn auto kon komen. Uiteindelijk werd hij met behulp van de sterke arm via de achterklep uit de auto bevrijd. Toen bleek dat de bestuurder naar alcohol rook. Hij saboteerde een aantal blaastesten, waarna hij aangehouden werd en mee moest naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse 805 mgl aan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en met een procesverbaal kon hij vertrekken.

Aanrijding tussen bromfiets en ree
EMMER COMPASCUUM. Gisteravond gebeurde er op de Eerste Groenedijk een aanrijding tussen een ree en een 43 jarige bestuurder van een scooter. De scooterbestuurder uit Emmen Compascuum zag de overstekende ree te laat waardoor de aanrijding ontstond. De man kwam ten val, waarbij hij kneuzingen aan zijn hand en voet op liep. De ree overleefde de aanrijding niet.

Dodelijk verkeersongeval
SMILDE. Gisteravond gebeurde er een dodelijk ongeval op de Suermondsweg. Een 27 jarige bestuurster van een personenauto kwam door onbekende oorzaak in de berm terecht. Daar corrigeerde ze de auto, maar raakte vervolgens met de rechtervoorzijde van de auto een boom. Door de klap draaide de auto en raakte nog een boom. De uit Assen afkomstige bestuurster zat bekneld in de auto en overleed ter plaatse.

Slingerende auto
EMMEN. Vannacht zagen surveillerende politiemensen dat een bestuurder van een personenauto een vluchtheuvel raakte op de Laan van de Eekhorst. Na een stopteken, zette de automobilist zijn auto aan de kant. De bestuurder, een 34 jarige inwoner van Barger Compascuum, bleek alcohol gedronken te hebben en toen hij mee moest naar het bureau, gedroeg zich nogal agressief. Op het politiebureau blies de man 995 ugl. Vervolgens bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en dat het kenteken van zijn auto was geschorst. Voor deze overtredingen krijgt hij een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen
MEPPEL. Woensdagavond ontdekte een man dat zijn auto die hij geparkeerd had op de Gasgracht te Meppel flink beschadigd was. Toen hij bij zijn auto terug kwam, ontdekte hij een deuk en krassen op zijn auto. Dit moet gebeurd zijn tussen 19.30 en 19.45. Waarschijnlijk is een lichtblauwe fiets of bromfiets tegen de auto aangereden. De bestuurder hiervan is over de motorkap gegleden. Vervolgens is de bestuurder er van doorgegaan. De politie vraagt getuigen die over dit voorval meer informatie hebben. U kunt bellen naar de politie in Meppel. Telefoonnummer: 0900-8844

Inbraak supermarkt
HOOGEVEEN. In een supermarkt aan de Grote Beer te Hoogeveen is woensdagnacht ingebroken. De verdachten zijn binnengekomen door middel van het inslaan van een ruit van de achteringang. De tabak- en parfumeriehoek waren het doelwit van de verdachten. Ze hebben de afgesloten parfumerie- en sigarettenkastkast geforceerd met een straattegel en zo de spullen meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Controle taxis en schoolvervoer
MEPPEL. De politie van Meppel heeft woensdagmiddag op diverse plaatsen in Meppel controle gehouden onder taxi en schoolvervoer. Uiteindelijk zijn er tien bestuurders van taxi (busje) s gecontroleerd en daarvan zijn er 7 verbaliseert! De overtredingen waren als volgt:
- teveel kinderen in taxi

- niet APK gekeurde taxi

- chauffeur zonder chauffeurspas

- rijden zonder taxivergunning

- niet juist gebruiken van de werkmap

- overtreden Arbeidstijdenbesluit vervoer (2x)
Dronken man beschadigt auto
ASSEN. Een 38-jarige man uit Assen is woensdagmiddag in de Rolderstraat in beschonken toestand tegen een stilstaande auto aangelopen. De man is over de motorkap gevallen waardoor de auto werd beschadigd. De politie heeft de man later in een horecagelegenheid opgepakt. Hij is onder hevig verzet meegenomen naar het bureau. Na het uitslapen van zijn roes, zal hij vandaag verder gehoord worden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie