Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastgricht

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastgricht 17-05-2001 Persberichten district Maastricht
Donderag 17 mei 2001

Maastricht; Inbraken
Woensdag werd overdag ingebroken in een woning gelegen in de Mariastraat in Maastricht. Men verschafte zich toegang na het forceren van het slot van de deur. Diverse ruimten werden doorzocht. Gestolen werd een telefoontoestel.

Donderdagochtend, omstreeks 5.30 uur, werd getracht in te breken in een zaak gelegen aan de Boschstraat in Maastricht. Nadat men tevergeefs geprobeerd heeft de toegangsdeur te forceren werd de ruit van deze deur vernield. Ook toen lukte het niet de zaak te betreden en werd er ook niets gestolen.

Maastricht; Flessentrekkerij
Nadat zij in een zaak gelegen aan de Markt in Maastricht voor 30 gulden had gegeten en gedronken terwijl zij geen geld had, werd woensdagavond een 23 jarige inwoonster van Maastricht aangehouden ter zake flessentrekkerij. Zij werd voor het opmaken van proces verbaal overgebracht naar het hoofdbureau. De verdachte gaf toe dat dit niet de eerste keer was en dat zij dit vaker deed in Maastrichtse horecagelegenheden.

Eijsden; Aanhouding autodief
In de nacht van woensdag op donderdag controleerde een patrouille het kenteken van een auto die bij de kruising Kobbesweg/Oosterweg richting Eijsden reed. Het voertuig bleek als gestolen gesignaleerd. Hierop werd de bestuurder een stopteken gegeven waaraan hij voldeed. De man, een 38 jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het hoofdbureau. De auto bleek vorige maand in Maastricht vanuit de Herbenusstraat te zijn gestolen.

De autodief bleek te rijden zonder rijbewijs en onder invloed. Voor het rijden zonder rijbewijs werd hij bekeurd, voor het rijden onder invloed (0.6 o/oo) werd hem een transactie van 410 gulden aangeboden.

Meerssen; Snelheidcontroles
Donderdagochtend werd tussen 08.00 uur en 09.00 uur een snelheidcontrole gehouden op de Humcoven in Ulestraten. In totaal werd de snelheid van 207 voertuigen gemeten. 16 Reden er harder dan de toegestane 50 km/h. De hoogste snelheid: 70 km/h.

Daarna werd, naar aanleiding van klachten, tot 10.00 uur in de St. Rochusstraat in Bunde gecontroleerd. De max. snelheid bedraagt hier 30 km/h. Van de 57 auto`s die passeerden reden er 11 sneller dan de toegestane 30 km/h. Hoogste snelheid: 47 km/h.

Tenslotte werd van 10.00 uur tot 11.00 uur gecontroleerd Tussen de Bruggen in Meerssen. 209 Voertuigen passeerden de radar, waarvan er 44 sneller reden dan 50 km/h. De hoogste snelheid: 89 km/h.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie