Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Horeca positief over voorlichting brandveiligheid Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Horeca positief over voorlichting brandveiligheid

Zo'n dertig vertegenwoordigers van horecaondernemingen hebben gisteren deelgenomen aan de voorlichtingsmiddag over brandveiligheid in Zoetermeer. De bijeenkomst was een initiatief van de projectgroep Veilig Stappen en de werkgroep Veiligheid voor de burger. De laatste werkgroep heeft, mede naar aanleiding van de rampen in Enschede en Volendam, de taak diverse vergunningen die er bestaan te inventariseren en zo nodig te verbeteren. Behalve cafés en discotheken kregen ook restaurants en hotels een uitnodiging voor de bijeenkomst. Verder was er vertegenwoordiging van de brandweer en de politie en waren namens de gemeente de afdelingen openbare orde en veiligheid, vergunningen en economische zaken aanwezig.

Een gastspreker liet de aanwezigen met videobeelden zien hoe snel brand om zich heen kan slaan. Vervolgens ging hij aan de hand van praktijkvoorbeelden in op de maatregelen die ondernemers kunnen treffen om hun bedrijf veiliger te maken. Vooral de rol van het horecapersoneel stond daarbij centraal.
Daarna ging de heer Monshouwer van de brandweer in op brandpreventie, op blusmiddelen van de brandweer Zoetermeer en op de gebruiksvergunningen die ondernemers nodig hebben. De heer Monshouwer van de brandweer vertelde dat de capaciteit van de brandweer onvoldoende is om voor ieder een uitgebreid brandveiligheidadvies op te stellen. Voor die ondersteuning kunnen ondernemers de hulp van gespecialiseerde bedrijven inschakelen. Door de gemeente werd benadrukt dat deze middag was bedoeld als een steuntje in de rug bij het aanvragen van gebruiksvergunningen en het omgaan met brandveiligheid in de dagelijkse praktijk. Het is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de horecaondernemer om te zorgen voor een veilige onderneming. Horeca Nederland kan hierbij ondersteuning.

Het initiatief van de gemeente werd door de ondernemers positief ontvangen. Horeca Nederland sprak haar waardering uit over de wijze waarop invulling werd gegeven aan de middag. De gemeente zal zich na deze geslaagde middag beraden over een mogelijke vervolgactie over het thema brandveiligheid richting de horecaondernemers.Gemeente Zoetermeer © May 2001

Last update: 17 May 2001 (10:40)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie