Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 17-05-2001 Politieberichten van 17/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Lemmer: aanrijding
Woensdag omstreeks 15.30 uur vond op de kruising Flevostraat Parkstraat een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Over de Flevostraat naderde 25-jarige inwoonster van Lemmer met haar personenauto de kruising. Zij zag toen dat over de Parkstraat een twee personenauto`s naderen, waar zij volgens haar zeggen, nog ruim voor langs kon. Toen zij op het kruisingsvlak was, werd zij aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 40-jarige inwoner van Lemmer. Deze bestuurder had net voor het kruisingsvlak de voor hem rijdende auto ingehaald en was vervolgens tegen de auto van de vrouw gereden. De politie vraagt eventuele getuigen van deze aanrijding om zich te melden.

Fryske diken: aankondiging controles
De gehele volgende week wordt door het bureau verkeershandhaving Fryske diken gecontroleerd op gordel, helm, snelheid, rood licht en alcohol in de dorpen rond Appelscha. Dinsdag 22 mei wordt door de radarcontroleurs van het bureau verkeershandhaving Fryske diken gecontroleerd op snelheid tussen Oldeholtpade en de afslag A32. Donderdag 24 mei wordt gecontroleerd tussen Balk en Oudemirdum. Een dag later, vrijdag 25 mei, staat de radarwagen opgesteld tussen Makkinga en Oldeberkoop. Ook elders in de provincie Fryslân zal in deze week op snelheid worden gecontroleerd.

Sneek: zedenzaak
Woensdagmorgen heeft de politie Sneek, afdeling jeugd- en zedenzaken, een 60-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt er van verdacht, dat hij betrokken is geweest bij seksuele handelingen met minderjarigen. De leeftijd van de minderjarigen ligt tussen de 13 en 15 jaar. In de woning van de verdachte is een onderzoek ingesteld en hierbij zijn verschillende goederen in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten. In het belang van het onderzoek zal de politie op dit moment verder geen mededelingen over deze zaak doen.

Oosterwolde: poging inbraak
Afgelopen nacht werd gepoogd in te breken in een sigarenmagazijn aan de Stationsstraat. Met een tegel was geprobeerd de ruit van de toegangsdeur te vernielen. De ruit liep schade op. Men is niet in de zaak geweest en er werd niets weggenomen. De eigenaar, een 68-jarige inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Oudehaske: lastige automobilist
Woensdag omstreeks 11.45 uur gaf een motoragent van het team Fryske diken op de Jousterweg een stopteken aan de bestuurder van een personenauto. De agent wilde de bestuurder controleren in verband met het feit dat de APK-keuring van de auto verlopen was. Na het stopteken van de agent reed de bestuurder, een 30-jarige inwoner van Sint
-Johannesga, gewoon door. Daarna kreeg hij nog verschillende stoptekens, doch hier reageerde de bestuurder niet op. Ter hoogte van de Haskerveldweg onder Joure werd een opvallende politieauto dwars op de weg gezet met de bedoeling de bestuurder tot stoppen te dwingen. De bestuurder reed via de berm en het fietspad om deze politiewagen heen en vervolgde zijn weg in de richting van de Geert Knolweg. Ter hoogte van het politiebureau Joure stond twee politiemensen op de weg, die de bestuurder een stopteken gaven. De bestuurder reed daarop het parkeerterrein van de Nieuwe Weme op en probeerde zo aan een controle te ontkomen. Op het parkeerterrein moest de bestuurder stoppen en kon de politie er een surveillanceauto voorzetten. Nogmaals probeerde de bestuurder weg te rijden en hij reed hierbij tegen de surveillanceauto aan. De man kon vervolgens worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau. De auto werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Voor de geconstateerde overtredingen kreeg de man een proces-verbaal. Na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Grou: verdrinking
De vrouw, die gisteravond omstreeks 23.55 uur op de Garde Jagerswei met haar auto in het water terechtkwam en daarbij verdronk, was genaamd: Hermanna G.M. Noordman, oud 59 jaar, uit Drachten. Zie ook de politieberichten van 16/5 (13.00 uur) t/m 17/5 (07.00 uur).

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie