Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Www.netdoker.nl succesvolle praktijk

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Net dokter wegens succes geprolongeerd!

17 mei 2001

Met 195.437 bezoekers vanaf november 1999 (cijfers maart 2001) is www.netdoker.nl absoluut een succesvolle praktijk te noemen. De site, waar allerlei informatie, testjes en advies te vinden is voor jongeren over gezondheid, is echter aan herziening toe.

Niet alleen is er een inhoudelijke bijstelling nodig, ook qua vormgeving en navigatie zullen er aanpassingen worden gemaakt.

Voor het hoe en wat kwamen KNMG, NIGZ en Info.nl (webbouwer) verschillende malen bijeen. Doelstelling, functionaliteit, navigatie en onderhoud werden uitgebreid doorgenomen. Inhoudelijk wordt de site momenteel ook kritisch bekeken door medewerkers van het NIGZ. De elf thema's die de site behandelt (variërend van uiterlijk tot drugs) zullen gehandhaafd blijven. De toonzetting wordt meer op jongeren gericht. De nieuwe site gaat de mogelijkheid bieden nieuwe thema's, nieuwtjes en tips toe te voegen.

Een betrouwbare afzender
De Netdokter wil niet alleen jongeren informeren over relevante gezondheidsthema's en ze bewust maken van de keuzes die ze hebben ten aanzien van hun gezondheid. De Netdokter wil ook een startpunt zijn voor jongeren bij het vinden van betrouwbare gezondheidsinformatie. Reden dus voor de KNMG en het NIGZ om een bijeenkomst voor de diverse landelijke voorlichtingsorganisaties te organiseren. Niet alleen omdat zij als bron voor betrouwbare informatie kunnen fingeren, maar vooral ook om te kijken naar mogelijkheden om te linken. Sommige organisaties zien absoluut mogelijkheden om zich aan te sluiten bij de Netdokter. Als resultaat van deze bijeenkomst overweegt de Stichting Consument en Veiligheid hun landelijke vuurwerk campagne ook via Netdokter onder de aandacht te brengen. Andere organisaties waren wat terughoudender. De meeste organisaties hebben natuurlijk ook hun eigen website, met vaak ook zelf een vraag - en antwoordmogelijkheid. Toch staan de meeste organisaties positief tegenover meer samenwerking. In de komende maanden zal met iedere instelling afzonderlijk gesproken worden over de nadere invulling. De herziene site gaat, volgens de huidige planning, in september de lucht in.

Meer informatie?
Vanaf 1 mei heeft Ellen Schepers de projectcoördinatie vanuit de KNMG voor haar rekening genomen. Voor meer info kunt u contact met haar opnemen via telefoonnummer (030) 28 23 786 of per e-mail: (e.schepers@fed.knmg.nl).

Ga naar : Nieuwspagina van de KNMG
Volgend artikel : Werkconferentie KNMG district Groningen 'Medische zorg en artsenplanning in 2010'

© copyright KNMG 2001 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie