Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Scholenkampioenschappen Zuid-Nederland Cheetos 24 Game

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BLUM EN PARTNERS

.24 game maakt rekenen tot een feest

Cheetos 24 Game Regionale Scholenkampioenschappen Zuid-Nederland

Amersfoort, 17 mei 2001 - Het regionale kampioenschap Zuid-Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) van de landelijke rekenwedstrijd Cheetos 24 Game Scholenkampioenschappen wordt gehouden op 19 mei in het IJssportcentrum te Tilburg.

Aan het kampioenschap van Zuid-Nederland nemen ruim 500 leerlingen deel, die zich eerder in wedstrijden op hun eigen basisschool kwalificeerden. De acht beste spelers in Tilburg gaan door naar het landelijke kampioenschap op zaterdag 23 juni, in het Tropenmuseum te Amsterdam. De winnaar van die finale mag zich 'Nederlands kampioen hoofdrekenen 2001' noemen.

De overige kandidaten voor deze finale komen uit vier andere regionale kampioenschappen. Dat van Oost-Nederland (Gelderland en Overijssel) dat op 12 mei plaats vond in de Hanzehof te Zutphen. Leerlingen uit Midden-Nederland (Amsterdam, Flevoland, Utrecht) treffen elkaar op 26 mei in Merwestein te Nieuwegein. De voorronde van Noord-Nederland (Drenthe, Friesland, Groningen) heeft plaats op 2 juni in Party Town te Assen. West-Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland) bepaalt de finaledeelnemers ten slotte op 9 juni in de Beyneshal te Haarlem.

Hoofdrekenen als feest
24 Game is een spel dat hoofdrekenen tot een feest maakt. Kinderen hebben niet het gevoel met rekenen bezig te zijn. Door met 24 Game te spelen leren ze snel rekencombinaties te maken. Al een paar minuten 24 Game per dag vergroot het reken- en getalleninzicht, erkennen steeds meer scholen.

Wat is 24 Game precies? En hoe bevordert het de rekenprestaties? Op een 24 Game kaart staan vier cijfers. Door ze op te tellen, af te trekken, te vermenigvuldigen en/of te delen moet het getal 24 ontstaan. De getallen mogen daarbij maar eenmaal worden gebruikt. Wie het eerste 24 kan maken wint de kaart. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad is een kaart één, twee of drie punten waard. De leerling die de meeste punten haalt is winnaar. 24 Game maakt van rekenen dus een spannend spel. In de dagelijkse schoolpraktijk blijkt het (vooral ook rekenzwakke) kinderen te stimuleren tot onvermoede rekenprestaties.

Initiatiefnemers
24 Game is een initiatief van CPS onderwijsontwikkeling en advies en The Game Factory. Smiths Food Group is vanaf het begin de officiële sponsor van wat eerst Smiths 24 Game heette en nu Cheetos 24 Game, genoemd naar het kindermerk van Smiths. 24 Game is een van oorsprong Amerikaanse rekenmethode die Smiths in Nederland bekendmaakte door de 24 Game Flippo tijdens de Flippo-rage bij de chips en zoutjes te doen.

Scholenkampioenschappen
Het is voor de zesde keer dat de jaarlijkse 24 Game Scholenkampioenschappen plaatsvinden. Bij de start in 1996 namen ruim duizend scholen deel. Sindsdien is het aantal deelnemende basisscholen jaarlijks flink gegroeid, tot 2000 dit jaar.

De Cheetos 24 Game Scholenkampioenschappen 2001 zijn begonnen met voorrondes op de afzonderlijke scholen. Elke deelnemende school heeft een 24 Game spel toegestuurd gekregen met de spelregels en feestelijke aankleding om het kampioenschap in de eigen school luister bij te zetten. In mei en juni strijden de beste leerlingen van elke school met elkaar in de regionale kampioenschappen. De kampioenen van de regio's komen ten slotte uit in de landelijke finale op 23 juni.

Uit de finale, die in vier rondes met allerlei variaties op 24 Game wordt gespeeld, rolt uiteindelijk de beste 'Cheetos 24 Game' speler van 2001. De winnaar/winnares mag zich 'Nederlands kampioen hoofdrekenen 2001' noemen en met de hele klas naar Bobbejaanland in België.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie