Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'VVD heeft Januskop in kwestie-vliegveld Valkenburg'

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA-voorzitter Van Rij: VVD heeft Januskop in kwestie-vliegveld Valkenburg

CDA-voorzitter Marnix van Rij heeft stevige kritiek op de houding van de VVD inzake het vliegveld Valkenburg.

"Ik vraag mij af met welke VVD wij hier te doen hebben: de VVD-ministers in het kabinet die vliegveld Valkenburg willen sluiten om grootschalige woningbouw mogelijk te maken of de VVD-bestuurders in deze regio die zich met hand en tand verzetten tegen sluiting van Valkenburg. De VVD vertoont in deze kwestie een Januskop." Van Rij zegt dit vanavond in Noordwijk in een toespraak over de Gevolgen van de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening voor de Duin- en Bollenstreek.

De CDA-voorzitter spreekt zich in zijn speech om verschillende redenen uit tegen sluiting van Valkenberg. Voor het behoud van Valkenburg geeft hij ecologische, infrastructurele en werkgelegenheidsmotieven. Van Rij ziet ook niets in een Bollenstad. "Wat was Maxima's eerste openbare inburgeringactiviteit? Geen rondvaart door Amsterdamse grachten, maar een bezoek aan de Keukenhof. Een beter bewijs dat de Bollenstreek een visitekaartje is voor ons land is niet denkbaar. Deze streek bezorgt Nederland een prima imago." En: "Het CDA is glashelder: wij willen niet dat de belangrijke recreatieve en toeristische functie en daarmee ook economische functie van deze streek verloren gaat. In een Bollenstad zien wij helemaal niets."
Zowel wat betreft vliegveld Valkenburg als de Bollenstad roept de CDA-voorzitter de PvdA op nog eens goed na te denken. "Waarom deze streek met haar belangrijke recreatieve en economische functies opofferen aan grootschalige woningbouwprojecten." Het CDA is voorstander van grootschalige woningbouwprojecten aan de flanken van de Randstad, bijvoorbeeld in Almere/Lelystad en Purmerend.

Door hiernaast op het diskette-icoon te klikken kunt u de toespraak downloaden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie