Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

THUNDERSTORE kondigt X-Tra Secure(tm) Windows 2000 aan

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

THUNDERSTORE BV

's-Hertogenbosch, 17 mei 2001
ThunderStore, een Nederlands softwarehuis, gespecialiseerd in de ontwikkeling van beveiligingssoftware kondigt de release aan van 'X-Tra Secure(tm) voor Windows 2000 Professional'.Deze versie maakt het ThunderStore mogelijk om de successen van de eerder verschenen X-Tra Secure(tm) voor Windows 9.x en ME verder uit te bouwen.

X-Tra Secure(tm) is een netwerkoplossing, die zich richt op de grootste uitdaging binnen netwerkomgevingen: het beheren en het in goede banen leiden van het gebruik van applicaties en data door geautoriseerde gebruikers. Met andere woorden, X-Tra Secure(tm) bekrachtigt het correcte gebruik van applicaties en informatie.

De naam 'X-Tra Secure(tm)' is met zorg uitgekozen, omdat het een nieuwe dimensie in beveiliging toevoegt en de integriteit van elk Windows besturingssysteem, elke applicatie, elk bestand en elk gegeven 'extra' beschermt. Waar besturingssystemen en netwerk management programmas stoppen qua beheer en beveiliging gaat X-Tra Secure(tm) verder. Dit gebeurt door het monitoren en bekrachtigen van vooraf ingestelde policies overal op elk moment.

'Volgens analisten is de hoofdoorzaak van dataverlies het onjuist gebruik van gegevens en applicaties door geautoriseerde gebruikers', aldus Dick Gehéniau, directeur van ThunderStore. 'Het betreft hier dus mensen die wij dagelijks onze bedrijfskritische data toevertrouwen. Computer virussen staan op een tweede plek als het aankomt op oorzaken van dataverlies. De kans dat een hacker verantwoordelijk is voor datamisbruik is 2-6%'.

X-Tra Secure(tm) in het kort
X-Tra Secure(tm) beschermt de integriteit van data en applicaties tegen het niet naleven van bedrijfspolicies. Informatie op alle drives (A-Z), in alle folders en in alle bestanden binnen netwerken kan met X-Tra Secure(tm) beheerd worden aan de hand van vooraf ingestelde policies. X-Tra Secure(tm) monitort, logt en bekrachtigt elk willekeurig type policy op PCs, desktops en notebooks. Dit maakt het mogelijk om bedrijfskritische gegevens overal te beheren.

Implementatie voorbeelden
X-Tra Secure(tm) policy regels kunnen bijvoorbeeld geschreven worden rondom I/O devices, zoals floppy disks, CD-ROM en ZIP-drives om te bepalen wat voor gegevens gekopieerd of verplaatst mogen worden vanaf de desktop naar de drives of andersom. Dit geldt tevens voor installatie van software.
X-Tra Secure(tm) voorkomt zelfs het crashen van bedrijfskritische applicaties. Hiervoor worden speciale policies gecreeerd die het niet mogelijk maken veranderingen aan te brengen in de folder waar de applicatie zich bevindt. Bovendien kan X-Tra Secure(tm) de output van de applicatie direct naar een specifieke drive of folder dirigeren.

Met behulp van X-Tra Secure(tm) is het mogelijk om bewustwording te creeren voor het belang van het gebruik van policies. Gebruikers zullen dit gaan begrijpen doordat zij herinneringsberichten ontvangen wanneer zij een regel overtreden. Het directe resultaat van X-Tra Secure(tm) 'policy teaching' is een efficienter en productiever PC-gebruik, optimale bescherming van gegevens en een daling van de Total Cost of Ownership (TCO).

Over ThunderStore
ThunderStore BV is een Nederlands softwarehuis, gespecialiseerd in content security en encryptie-oplossingen. De productlijn bestaat onder meer uit client-server gebaseerde tools om bedrijfskritische data en content te beheren. Daarnaast biedt zij encryptie tools voor servers, harddisks en e-mail. De ThunderStore productlijn beschermt bedrijfskritische informatie en content, overal en altijd.


Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Annerieke Kamphuis, Product Marketing manager ThunderStore op
073-6154860.

17 mei 01 16:35

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie