Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Keukenhof volop in bloei

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 14 MEI 2001

Fleurig nieuws van de Keukenhof - nr. 4

Keukenhof volop in bloei

Dankzij het koude voorjaar bevindt de Keukenhof zich in een unieke situatie. Waar de siergewassen anders begin mei meestal over hun hoogtepunt heen zijn en de laatste openingsweken rustig uitbloeien, staat een groot deel van de tulpen en bijzondere bolgewassen in volle bloei en zijn er nog fraai bloeiende narcissen en hyacinten te vinden. Het prachtige park beleeft enkele bijzondere laatste weken tot de sluiting op 24 mei a.s.

Zo is er onder meer de laatste week de grootste Lelietentoonstelling ter wereld, vindt van 9 t/m 14 mei de bijzondere bolgewassen- en Rozenparade plaats, wordt Keukenhof omgetoverd tot een Hollands Montmartre en is er een Tuin- en Boladviesweekend. Deze week vond - ter bekroning - het privébezoek plaats van de Prins van Oranje en Máxima Zorreguieta..Ter ere van dit bezoek heeft de Keukenhof de Máxima route ingesteld, een bijzondere wandeling langs alle bezienswaardigheden die het paar heeft bezocht.

17 - 24 Mei Grootste Lelietentoonstelling ter wereld

De meest fraaie, opmerkelijke en nieuwe lelies ter wereld worden in de laatste openingsweek van de Keukenhof tentoongesteld in het Prins Willem Alexander Paviljoen, met enkele opmerkelijke introducties.

19 - 20 Mei Tips voor Thematuinen

Informatie en advies over een Moderne tuin, een Kindvriendelijke tuin, een Klassieke tuin en een Romantische tuin. Wie zich voor zijn eigen tuin wil laten inspireren en adviseren door jonge tuinspecialisten, komt op 19 en 20 mei naar het Tuin- en Boladviesweekend op de Keukenhof.

Vier studenten van Hogeschool Larenstein verzorgen samen met tuinadviseur Robert Broekema op beide dagen van 10.00 tot 18.00 uur een continu workshop- en presentatieprogramma. Bezoekers kunnen bij het Oranje Nassau Paviljoen intekenen op het 'advies spreekuur' of aan de hand van de presentaties ter plaatse zelf een ontwerp maken.

Kunstroute

Gedurende de openstelling van de Keukenhof exposeren, zowel binnen in de paviljoens als buiten op het park, 28 kunstenaars hun werk met als thema wind, regen en water. Voor deze kunstroute is een plattegrond ontwikkeld, verkrijgbaar bij de infobalies.

19 - 24 Mei Schilderen op de Keukenhof

Schilderen door volwassenen en kinderen blijkt op de Keukenhof een groot succes. Na het eerste schilderweekend in maart en de schilderles voor kinderen tijdens de Meivakantie, wordt dit 'schilderen op de Keukenhof' dankzij de grote belangstelling herhaald.

Vanaf 19 mei is het park vrij toegankelijk voor bezoekers die met schildersattributen naar de Keukenhof komen. Ook zijn er gratis schilderworkshops, in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur en door de week van 12.00 tot 17.00 uur.

Keukenhof by Night, vrijdag en zaterdag

De avondopenstelling van de Keukenhof slaat goed aan. Ondanks de koude avonden hebben sinds 20 april honderden bezoekers de Keukenhof op vrijdag- en zaterdagavond bezocht, met het doel het park ook eens in een ander daglicht te zien. Met een fraaie verlichting, een verrassend culinair menu en een muzikaal programma door conservatorium-studenten biedt de Keukenhof een kleurrijk avondje uit. Het park is open tot 23.00 uur, de kassa tot 21.00 uur.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie