Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie West-Vlaanderen steunt speelbos in Poperinge

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Provincie steunt speelbos in Poperinge Brugge, 23/5/2001
De Bestendige Deputatie heeft op 17 mei 2001 beslist om 149.015,- BEF toe te kennen aan de stad Poperinge als steun bij de aanleg van het speelbos te Poperinge. In het kader van het gemeentelijk natuurontwikkelingsplan van Poperinge opteert men ervoor om dit bos aan te planten vlakbij de Vleterbeek.

Het stadsbestuur van Poperinge wil voor de realisatie van zijn gemeentelijk natuurontwikkelingsplan 2 ha 98 a 03 ca gronden aankopen voor een totale prijs van 5.412.000 BEF. De gronden die momenteel gebruikt worden als akkerland, maar op het gewestplan ingekleurd worden als parkgebied, zullen worden ingericht als speelbos.

Deze aankoop past in de bredere aanpak van de omgeving rond de Vleterbeek en de Poperingevaart. Het provinciebestuur is samen met de stad Poperinge gestart met een ontwerp natuurvriendelijke inrichting van de oevers van de Vleterbeek. Het gebied gelegen is op 500 meter van het Natuurgebied de Bommelaer. Deze gebieden zullen zich dus kunnen aanvullen, zodat er zeker een uitwisseling kan gebeuren op het vlak van fauna en flora. Het provinciebestuur besliste om in te gaan op de vraag van de stad Poperinge voor het bekomen van een toelage.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie