Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Heksennacht in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam 16-05-'01

Persbericht: Heksennacht donderdag 17 mei in Amsterdam

Op donderdag 17 mei zal er weer een heksennacht plaatsvinden. Dit gebeurt onder de noemer "Stop seksueel geweld en intimidatie tegen vrouwen op straat!". We vertrekken om 22.00 uur vanaf Spuistraat 216 en zullen een ludieke doch strijdbare optocht door de Amsterdamse binnenstad houden.

Heksennacht is de nacht waarin vrouwen al vanaf de jaren '70 de straat opeisen in protest tegen het seksueel geweld wat daar dagelijks plaats vindt. Deze heksennacht wordt internationaal georganiseerd. Na een aantal jaren stilte gingen vrouwen vanaf 1993 in een aantal Nederlandse steden weer een heksennacht organiseren, omdat ze nog steeds nodig bleken te zijn. In Rotterdam, Utrecht, Groningen, Breda en later ook in Amsterdam vonden er jaarlijks demonstratieve optochten plaats op en rond 19 mei. De heksen zijn terug en niet meer stil te krijgen.

Dit jaar zijn ze ook weer in Amsterdam te horen. Op 17 mei is de straat van ons. Vrouwen die het zat zijn altijd alert te moeten zijn op aanrandingen en verkrachtingen, die het zat zijn gore opmerkingen aan te moeten horen, zullen samen een krachtig NEE laten horen. Verkleed en met veel bombarie trekken we morgen de binnenstad van Amsterdam door!

Voor meer informatie: Karlijn 06-15257145, bereikbaar donderdag vanaf 11.00 uur


****HYPOCRISY IS THE GREATEST LUXURY****
Spoil yourself at
The Hypocrisy Entertainment Network
www.hypocrisy.org

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie