Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BEA maakt cijfers eerste kwartaal bekend

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


- PERSBERICHT -

Amstelveen, 17 mei 2001

BEA maakt recordcijfers eerste kwartaal bekend

22e kwartaal op rij te zien waarin recordwinsten zijn behaald. Jaarlijkse groeipercentage van licentie-inkomsten gestegen naar 89 procent.

BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS), een van de marktleiders op het gebied van e-business infrastructuur software ter wereld, heeft gisteren zijn 22e kwartaal op rij aangekondigd waarin recordwinsten zijn behaald. Over het eerste kwartaal, dat op 30 april 2001 eindigde, rapporteerde BEA een opbrengst van $257,2 miljoen, een stijging van 67 procent ten opzichte van $153,7 miljoen in dezelfde periode van het vorige jaar. BEA maakte tevens het recordresultaat in het eerste kwartaal van $161,2 miljoen aan licentie-inkomsten bekend, een stijging van 89 procent ten opzichte van $85,2 miljoen in het eerste kwartaal van het afgelopen fiscale jaar. De volledige gegevens van de gerapporteerde resultaten van BEA vindt u in de financiële tabellen bij dit persbericht (zie attachement).

BEA liet een pro forma operationeel inkomen over het eerste kwartaal zien van $46,0 miljoen, een stijging van 246 procent ten opzichte van de $13,3 miljoen in het eerste kwartaal van het afgelopen fiscale jaar. BEA toonde een pro forma netto-inkomen over het eerste kwartaal van $35,9 miljoen, een stijging van 190 procent ten opzichte van de $12,4 miljoen in het eerste kwartaal van het vorige fiscale jaar. BEA's pro forma netto-inkomen per aandeel was $0,08 voor het eerste kwartaal, een stijging van 167 procent ten opzichte van de $0,03 per aandeel in het eerste kwartaal van het vorige fiscale jaar. BEA toonde een record cash flow vanuit bedrijfsactiviteiten van $87,9 miljoen, een stijging van 210 procent ten opzichte van de $28,3 miljoen in het eerste kwartaal van het vorige fiscale jaar. Pro forma resultaten houden geen rekening met uitgaven ten behoeve van acquisities, het werkgeversaandeel van loonbelasting op uitoefening van aandelenopties, en nettowinsten op investeringen in effecten. De invloed van pro forma correcties wordt beknopt weergegeven in de bijgevoegde financiële tabellen.

 
 (In duizenden, behalve bij aandeelgegevens) 
 (ongecontroleerd) 
 Voor de drie maanden beëindigd op 
 30 april   31 jan.    30 april 
 2001      2001    2000 
 Huidig     Vorig      Jaar 
 kwartaal      kwartaal      geleden 
 Inkomsten  $257.163  $256.043  $153.682 
 License fees  $161.193  $158.937  $85.239 
 Pro forma bedrijfsinkomsten (a) $45.984 $55.872 $13.288 
 Pro forma bedrijfsmarge (a) 17,9%  21,8%  8,6% 
 Pro forma netto-inkomsten (a)(b)  $35.930 $43.768 $12.369 
 Pro forma netto-inkomsten per aandeel (a)(b)(c) $0,08  $0,10  $0,03 
 Pro forma uitstaande aandelen (b)(c)  424.620 431.620 418.310 
 ______________ 
 
 
 (a) Gecorrigeerd voor uitsluiting van acquisitie-gerelateerde kosten zoals afschrijving van verworven immateriële activa, fusiekosten, en de afschrijving van verworven in-process research en ontwikkeling; werkgeversaandeel van loonbelasting op uitoefening van aandelenopties; en nettowinst op investeringen in effecten (zie de bijgevoegde financiële tabellen). Zonder correctie hiervoor zijn de netto-inkomsten (verlies) $20.624, $18.953 en $(12.383), en inkomsten (verlies) per aandeel $0,05, $0,04 en $(0,03) in de gepresenteerde perioden. 
 
(b) Bedragen gepresenteerd op pro forma basis, uitgaande van een belastingtarief van 30 procent.
(c) Gecorrigeerd voor een twee-voor-één aandelensplitsing tot stand gebracht als stockdividend op 24 april 2000.

*In het eerste kwartaal is ons jaarlijkse groeipercentage van license-inkomsten gestegen naar 89 procent, vergeleken met 52 procent in het eerste kwartaal van het vorige jaar*, verklaarde Bill Coleman, oprichter, voorzitter en CEO van BEA. *Het jaarlijkse groeipercentage van onze WebLogic-inkomsten werd ook nu weer weergegeven in drie cijfers omdat we ons marktaandeel nog steeds konden uitbreiden. Dit bewijst dat WebLogic nog steeds terrein wint als het platform voor e-business. Deze groeipercentages zijn een afspiegeling van het geconsolideerde succes van ons apparaat voor directe verkoop en van ons programma voor indirecte kanalen*, aldus Coleman. *Ons programma voor indirecte kanalen overtrof opnieuw onze doelen. We hadden ons bijvoorbeeld tot doel gesteld om in vier kwartalen 4000 consultants op te leiden en we hebben onze verwachtingen meer dan waargemaakt door in drie kwartalen ruim 4200 consultants op te leiden. Zoals verwacht, konden we dankzij het succes van het kanalenprogramma onze license-inkomsten met een hogere marge sneller laten groeien dan de inkomsten van services, doordat we gebruik konden maken van de consultingcapaciteit van onze partners om het aantal projecten te vergroten dat op onze producten is gebouwd.*

Over het geconsolideerde succes van het directe-verkoopapparaat van BEA, zei Coleman: *Ik ben buitengewoon trots op ons verkoopapparaat, dat zeer goed presteerde in ons door seizoensinvloeden tragere eerste kwartaal. Boekingen in dit kwartaal kwamen overeen met onze verwachtingen, gebaseerd op onze pijplijn aan het begin van het kwartaal. Dankzij de waarde die ons BEA WebLogic E-Business Platform aan onze klanten biedt, konden we recordinkomsten voor WebLogic bereiken zonder dat we de prijzen hoefden aan te passen.*

Tot besluit zei Coleman: *Met de nieuwe en verbeterde producten die we onlangs hebben geïntroduceerd, en met de nieuwe productintroducties die voor deze zomer zijn gepland, vergroten we de waarde die we onze klanten bieden, terwijl we tegelijkertijd onze technologische voorsprong groter maken. We zijn doorgegaan met het wervingsoffensief om verkoopmedewerkers aan te trekken en de research- en ontwikkelingsteams uit te breiden, en we hebben onze managementstructuur verbeterd via promoties en het aantrekken van nieuwe mensen op sleutelposities, waardoor we beter in staat zullen zijn om in te spelen op de marktmogelijkheden. We zijn enthousiast en vol vertrouwen ten aanzien van de continuering van ons succes, omdat steeds meer ondernemingen een beroep doen op BEA om hun bedrijven voor te bereiden op de toekomst door het bouwen van flexibele, aangepaste en betrouwbare op internet gebaseerde systemen.*

Belangrijke klant- en partnertransacties voor dit kwartaal zijn onder meer afgesloten met AGORA S.A., Bear Stearns, BT OpenWorld, CAJA Madrid, Citibank, Cox Interactive Media, Depository Trust Company, Elf, Franklin Templeton Companies, Knight Ridder, Kredyt Bank, Marsh & McLennan, Mizuho Securities, Morgan Stanley Online, Nextel, NTT DoCoMo, PeopleSoft, Telefonica Moviles, Unit Trust of India, United Parcel Service, Verizon, Welfare Case Data Systems en Wells Fargo. Relaties werden aangegaan of uitgebouwd met hard- en softwareleveranciers en 'system integrators' zoals Agile Software, Armature, Atoga, Atos Origin, B2B Markets, Broadvision, Captura, Compaq, Deloitte Consulting, eGain Communications, Espial, Exodus, Kana, Peregrine Systems, SCT, Spotfire, SunGard Data Systems, Synchronoss en Vendavo.


BIJLAGE: FINANCIËLE TABELLEN
- EINDE BERICHT -

- ALGEMENE INFORMATIE -

Over BEA Systems

BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is één van 's werelds meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van e-business infrastructuur software. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 10.000 klanten, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en haar WebLogic® product familie behoren tot de meest betrouwbare merken in e-business. Bedrijven die hun e-business gebaseerd hebben op het BEA WebLogic E-Business PlatformTM zijn betrouwbaar, in hoge mate schaalbaar en in staat nieuwe diensten snel op de markt te brengen. Het e-business platform van BEA is de de facto standaard voor meer dan 1900 system integrators, independent software vendors (ISVs) en application service providers (ASPs). Deze leveren hiermee totaaloplossingen om e-businesses toekomstbestendig te maken en stellen bedrijven hiermee in staat snelle groei en winstgevendheid te behalen. Het hoofdkantoor van BEA Systems is gevestigd in San Jose in Californië. De vestiging in Nederland bevindt zich in Amstelveen. BEA heeft in totaal 92 vestigingen in 32 landen. Op het web is BEA Systems te vinden onder www.bea.com.

OPMERKING: BEA en WebLogic zijn geregistreerde merken van BEA Systems, Inc. BEA WebLogic E-Business Platform is een merk van BEA Systems, Inc. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn waarschijnlijk merken van het bedrijf waarmee ze in verband worden gebracht.

Wettelijke kennisgeving betreffende op de toekomst gerichte verklaringen

Sommige van de verklaringen in dit persbericht zijn op de toekomst gericht, zoals verklaringen over toekomstige marktmogelijkheden, toekomstige financiële resultaten, introducties van nieuwe functies en producten, en resultaten van BEA's indirecte kanaal. De feitelijke resultaten van BEA kunnen wezenlijk verschillen van de resultaten die worden genoemd in op de toekomst gerichte verklaringen. Risico's en onzekerheden voor BEA die wezenlijk verschillende resultaten tot gevolg kunnen hebben, zijn onder meer risico's die gekoppeld zijn aan driemaandelijkse fluctuatie in klantbestedingen vanwege economische en andere factoren, afhankelijkheid van groei van de markten voor de producten van BEA, concurrentie, afhankelijkheid van acceptatie van de producten van BEA door verkooppartners, afhankelijkheid van succes van de verkooppartners van BEA, marktacceptatie van de producten van BEA, integratie van vroegere of toekomstige acquisities, duur van de verkoopcyclus van BEA, afhankelijkheid van het aantrekken van sleutelmedewerkers, snelle technologische ontwikkelingen, afhankelijkheid van nieuwe productintroducties en *verbeteringen, mogelijke softwaregebreken, en belangrijke hefboomeffect- en rentelastenbehoeften. We verwijzen de lezer tevens naar de sectie getiteld *Factors That May Impact Future Operating Results* op pagina 18 tot en met 27 van het jaarverslag van BEA op formulier 10-K voor het fiscale jaar dat is afgesloten op 31 januari 2001 en soortgelijke vermeldingen in latere periodieke SEC-rapporten van BEA. De op de toekomst gerichte verklaringen en risico's die in dit persbericht worden vermeld zijn gebaseerd op informatie waarover BEA op dit moment beschikt. BEA neemt niet de verplichting op zich om deze bij te werken.

- EINDE ALGEMENE INFORMATIE -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie