Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start inspraakprocedure Boekelermeer Zuid 2, Alkmaar

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Alkmaar


16 mei 2001

Inspraakprocedure Boekelermeer Zuid 2 start

Op 17 mei a.s. start de inspraakprocedure voor het voorontwerp bestemmingsplan van het nieuwe Alkmaarse bedrijventerrein Boekelermeer Zuid 2. Op 5 juni organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst over het voorontwerp bestemmingsplan.

Van 17 mei tot en met 14 juni 2001 wordt het voorontwerp bestemmingsplan `in de inspraak gebracht'. Het plan is in te zien bij het Bedrijfsbureau van de sector Stadsontwikkeling aan de Keetgracht 1 in Alkmaar, van 8.30 tot 16.30 uur. Opmerkingen over het voorontwerp bestemmingsplan kunnen daar worden ingevuld op een formulier. Ook zijn medewerkers van de gemeente aanwezig die uitleg kunnen geven over het voorontwerp bestemmingsplan. Het voorontwerp bestemmingsplan is tevens in te zien in de Centrale Bibliotheek (Gasthuisstraat 2, Alkmaar, dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur).

Artikel 19 procedure
Tegelijk met de inspraak voor het voorontwerp bestemmingsplan start ook de inspraak voor de artikel 19 procedure voor de kavels van het bedrijf Eriks. Deze procedure wordt gestart om Eriks versneld plaats te kunnen bieden in de Boekelermeer Zuid 2. De artikel 19 procedure zorgt ervoor dat de gemeente toestemming krijgt alvast vooruit te lopen op het nieuwe bestemmingsplan én mag afwijken van het nu nog geldende oude bestemmingsplan.

Inloopbijeenkomst
De gemeente organiseert een inloopbijeenkomst over het voorontwerp bestemmingsplan en de artikel 19 procedure. Deze bijeenkomst vindt plaats op 5 juni 2001 van 17.00 tot 21.00 uur in de voorlichtingsruimte bij de Huisvuilcentrale, Jadestraat 1 in Alkmaar. Tijdens de inloopbijeenkomst kan het voorontwerp bestemmingsplan worden ingezien, maar er hangen ook kaarten van het gebied, waarop bijvoorbeeld staat aangegeven welke soort bedrijven waar komen. Op de bijeenkomst zijn een aantal medewerkers van de gemeente aanwezig (waaronder de projectleiders) om toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Een duurzaam bedrijventerrein
Hoe ziet het voorontwerp bestemmingsplan eruit? Duurzaamheid is een van de belangrijke kenmerken van de Boekelermeer Zuid 2. Dit uit zich onder meer in de mogelijkheid om voor de energievoorziening gebruik te maken van de restwarmte van de Huisvuilcentrale. Ook het gebruik van photo-voltaïsche cellen (een systeem voor zonne-energie) wordt gestimuleerd.

Een ander belangrijk kenmerk van de Boekelermeer Zuid 2 is de ecologische zone. Deze zone krijgt de naam mee `Bedrijven te gast'. In deze zone is maximaal 30% van het gebied beschikbaar voor bedrijven. 50% van het gebied wordt ecologisch ingericht, met andere woorden, 50% van het gebied wordt gevarieerd natuurlijk ingericht. De ecologische zone moet, samen met de zones langs de Ringsloot oost en Ringsloot west, een veilige, rustige plaats bieden aan dieren die nu in de Boekelermeer Zuid 2 leven, zoals de beschermde rugstreeppad.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie