Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mitsubishi heeft beste caravantrekker in MPV-klasse

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

17-5-2001

Mitsubishi heeft beste caravantrekker in MPV-klasse

Mitsubishi beschikt met de Space Star DI-D over de beste MPV-trekauto.

In de onlangs door het ANWB-blad Kampeer en Caravan Kampioen gehouden verkiezing ´Trekauto van het Jaar´ won de Space Star met turbodieselkrachtbron overtuigend in de MPV-klasse. Bovendien heeft de Pajero Pinin Longbody in de 4x4-klasse uitstekend gepresteerd.

De Trekauto van het Jaar-verkiezing is een initiatief van het magazine Kampeer en Caravan Kampioen (KCK) van de ANWB. In totaal zijn 21 autos uit verschillende segmenten getest op hun trekcapaciteiten. De deelnemers zijn onderverdeeld in vijf klassen. De tienkoppige jury bestaat uit autojournalisten en deskundigen op het gebied van caravans en verkeer Zij beoordeelt de autos onder meer op weggedrag, prestaties en comfort.

Gratis trekhaak
Veel automobilisten wachten elk jaar met spanning af wat de uitslag wordt om deze vervolgens mee te wegen bij de aanschaf van hun nieuwe auto. Caravanliefhebbers die op zoek zijn naar een nieuwe auto moeten zeker nu bij de Mitsubishi-dealer langsgaan. De dealer monteert tot 2 juni 2001 een gratis trekhaak op elke nieuwe Mitsubishi.

De Space Star DI-D dankt zijn zege in de MPV-klasse vooral aan zijn krachtige motor. Deze biedt veel trekkracht bij een uiterst laag toerental. Vanaf 1.700 toeren geeft de 1.9 liter common rail turbodieselkrachtbron al 215 Nm koppel af. Op de prestatie-onderdelen gooide de Space Star hoge ogen. De auto demonstreerde zijn fabuleuze trekkracht bijvoorbeeld op de 12-procenthelling en behaalde op dit onderdeel de eerste plaats.

Lovend
De jury is lovend over de turbodieselmotor: een beter bewijs dat dieseltechniek de laatste jaren een buitengewoon interessante ontwikkeling doormaakt, is er bijna niet.' De prijzen van de Space Star DI-D beginnen bij 45.245 (Space Star 1.9 DI-D Family).

Ook de Pajero Pinin Longbody blijkt een prima trekauto. KCK: Zelfs op de 18-procenthelling krijgt de Pajero Pinin de zware combinatie in beweging. Mitsubishi levert de Pajero Pinin Longbody vanaf 53.995.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie