Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toyota produceert miljoenste auto in Groot-Brittannië

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

17-5-2001

Toyota produceert miljoenste auto in Groot-Brittannië

Toyota viert de productie van de miljoenste auto in de fabriek in Burnaston, Groot-Brittannië. Toyota Motor Manufacturing UK (TMUK) begon met de Europese productie in december 1992.

De half miljoenste auto rolde in 1998 van de productielijn. Nu, slechts drie jaar later, rolt bij de op twee na grootste automobielfabrikant ter wereld reeds de miljoenste made in the UK auto van de band. En onlangs maakte Toyota bekend de productie in Groot-Brittannië nog verder te willen opvoeren.

Toyota produceert tevens motoren in Groot-Brittannië en kondigde recentelijk aan van plan te zijn de motorenproductie in de fabriek in Deeside, in 2003 te hebben verdubbeld. Dat bewijst dat Toyota ook op de lange termijn de intentie heeft in Groot-Brittannië te willen blijven produceren en onderstreept de basisfilosofie van Toyota, namelijk daar te produceren waar de autos verkocht worden.

De marktleider in Japan en Azië en de op drie na grootste automobielfabrikant in de VS heeft als streven ook op de Europese markt een speler van betekenis te worden. Een grotere lokale productie maakt een belangrijk onderdeel uit van deze groeistrategie. Volgens de planning wil Toyota in 2005 minimaal 50% van de autos die in Europa verkocht worden ook in Europa produceren. De doelstelling is om in 2005 800.000 eenheden in Europa te verkopen. Met een recordverkoop van 652.800 eenheden in 2000 is Toyota goed op weg om zijn doelstelling te realiseren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie