Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Woningbouwplan Marimbaterrein Hilversum ter inzage

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Plan Marimbaterrein ter inzage

Het bouwplan voor circa tweehonderd wooneenheden op het Marimbaterrein ligt vanaf 18 mei vier weken lang ter inzage. Dit plan is een uitwerking van het bestemmingsplan Kamerlingh Onnesweg. Gedurende die vier weken kunnen belanghebbenden aan het college van B en W hun visie op dit uitwerkingsplan kenbaar maken.

Het Marimbaterrein wordt begrensd door de Minckelersstraat, de Röntgenstraat, de Daltonstraat en de Kamerlingh Onnesweg. Bouwvereniging Sint Joseph wil op het terrein 54 tweekamer-, 103 driekamer- en 41 luxere driekamerappartementen neerzetten. Een aantal driekamerappartementen is bestemd voor licht geestelijk gehandicapten die deelnemen aan een begeleid wonen project.

Het is de bedoeling dat er verspreid over het Marimabaterrein verschillende voorzieningen voor medische zorg komen. Verder omvat het plan een peuterspeelzaal, gecombineerd met een ruimte voor kinderopvang en naschoolse opvang. Op het terrein worden meer dan honderd parkeerplaatsen aangelegd.

Uitwerkingsplan

Het is nadrukkelijk het uitwerkingsplan dat ter discussie staat. Het bestemmingsplan Kamerlingh Onnesweg is een vaststaand gegeven. Het is in '98 door de gemeenteraad en gedeputeerde staten goedgekeurd. Op grond van dit plan heeft het Marimbaterrein een woonbestemming.

In het bestemmingsplan staan bouwhoogten opgenomen, bouwgrenzen en nog meer zaken die aangeven wat er op het terrein is toegestaan. Ten tijde van de vaststelling van het bestemmingsplan was nog niet precies bekend hoe het bouwplan eruit zou gaan zien. Daarom heeft de raad wel de hoofdbestemming met maximaal toegestane maten vastgelegd, maar de uitwerking aan het college overgelaten. Nu er meer duidelijkheid bestaat over het bouwplan, is het een geschikt moment het uitwerkingsplan in procedure te brengen.

Het uitwerkingsplan ligt ter inzage bij de receptie van de dienst Stadsontwikkeling aan de Oude Enghweg 23.

Meer informatie over het uitwerkingsplan is te verkrijgen bij de heren D.C. Wellink (629 20 79) of R. Voeten (629 24 33) van de dienst Stadsontwikkeling. Wie vragen heeft over het nieuwbouwplan kan terecht bij mevrouw C. Bos (629 23 50).reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie