Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Loonwijzer voor iedereen in aantocht

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV


Loonwijzer voor iedereen in aantocht
Publieksvoorlichting - (publieksinfo@fnv.nl)

Een site met de salarisgegevens van alle werkenden in Nederland wordt januari 2002 operationeel onder de naam www.loonwijzer.nl. Naast vrouwen zullen dan ook mannen, jongeren, ouderen, autochtonen en allochtonen een salarischeck kunnen uitvoeren.

Staatsecretaris Annelies Verstand (emancipatie) opende vandaag officieel de www.vrouwenloonwijzer.nl (www.vrouwenloonwijzer.nl) de eerste stap in dit grootschalige project van FNV, VNU en de Universiteit van Amsterdam.

Verstand roemde het initiatief: "Loonongelijkheid is onacceptabel. Nog altijd zijn er vrouwen die geen loon naar werken krijgen of minder verdienen dan mannen die hetzelfde soort werk doen. Drie verschillende organisaties die de handen in een hebben geslagen om de loonongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan te pakken dat is een compliment waard".

Topanalisten van het adviesbureau Accenture onderwierpen www.vrouwenloonwijzer.nl(www.vrouwenloonwijzer.nl) deze week aan een onderzoek (sitescan). Maaike van Mourik: "De site heeft alles in zich wat de initiatiefnemers beogen: een wetenschappelijke onderbouwde website waar je ALLES over de relatie salaris en vrouw kunt vinden." Dat er inderdaad vraag naar een salariskompas voor vrouwen is blijkt uit het aantal mensen dat de afgelopen dagen de site bezocht. Drie dagen na de opening van de site (10 mei 2001) was het bezoekersaantal van 5000 al ruimschoots overschreden.

Tweedekamerlid Jet Bussemaker (PvdA). "De site levert ons constante informatie over hoe het is gesteld met de ontwikkeling en samenstelling van de vrouwenlonen. Anderzijds biedt www.vrouwenloonwijzer.nl(www.vrouwenloonwijzer.nl) ook de mogelijkheid om vrouwen vanuit daar te mobiliseren op dit terrein".

17 mei 2001

Het laatste nieuws van de FNV vindt u elke dag op www.fnv.nl/nieuws. Meer weten over de Tijd campagne van de FNV?
Check: www.fnv.nl/tijd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie