Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Aartsen naar VS om kennis te maken met regering Bush

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse Zaken

www.minbuza.nl/content.asp?Key=414514



Ministerie van Buitenlandse Zaken Persbericht

Datum: 8 mei 2001

Nummer: 62

Van 17 tot en met 19 mei 2001 organiseert het ministerie van Buitenlandse Zaken op initiatief van de ambassade in Washington de 'Mei-Conferentie'. De driedaagse bijeenkomst in Washington DC heeft als doel topambtenaren van Nederlandse ministeries, enkele kamerleden en vertegenwoordigers van de Nederlandse Antillen en Aruba kennis te laten maken met hun nieuwe Amerikaanse counterparts en met het nieuwe beleid van de in januari aangetreden Amerikaanse regering. Minister Van Aartsen zal de conferentie openen en voert tijdens zijn verblijf in Washington tevens bilaterale besprekingen met onder meer Secretary of State Colin Powell. De minister houdt bovendien op 18 mei een toespraak op Georgetown University in Washington.

Aan de conferentie zullen circa 35 mensen deelnemen. Het programma bestaat uit drie delen. De eerste dag wordt het Amerikaanse beleid geïntroduceerd door vertegenwoordigers van de overheid, het congres, de wetenschap, het bedrijfsleven en de media. De tweede conferentiedag voeren de deelnemers individuele gesprekken met hun Amerikaanse counterparts. De conferentie wordt vervolgens afgesloten met een interne plenaire bijeenkomst waarop de deelnemers hun ervaringen zullen uitwisselen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie