Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

4Sure.IT past antivirus software aan op virus Mawanella

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Bron: Unit 4 NV
Zoek soortgelijke berichten
Unit 4 NV

Dit persbericht is afkomstig van 4Sure.IT, de eerste managed security services provider in de Benelux

4Sure.IT waarschuwt alle computergebruikers voor het nieuwe virus Mawanella

Sliedrecht, 17 mei 2001 - 4Sure.IT, een vooraanstaande leverancier van managed security services, en in veel branches ingezette beveiligingsoplossingen waarschuwt computer gebruikers over de hele wereld voor een nieuw virus dat zich snel via e-mail verspreidt: Mawanella. Mawanella is een encrypted e-mail worm die 17 mei 2001 voor het eerst aangetroffen werd.

Werking Mawanella virus
Het Mawanella virus is een encrypted VBscript worm. Hij is te vergelijken met het VBS/Onthefly virus dat in februari 2001 wereldwijd verspreid werd (ook bekend als het Anna Kournikova virus). De Mawanella worm verspreidt zich via Outlook. Het nieuwe virus verstuurt berichten met als onderwerp "Mawanella" en een tekst die luidt: "Mawanella is one of the Sri Lanka's Muslim Village".

Als het bijgevoegde bestand wordt geopend, verstuurt het virus zichzelf naar alle contactpersonen in elk adressenboek (mass mail). Daarna wordt er een scherm getoond met een melding dat de computer geinfecteerd is. Het mass-mailing gedeelte van het virus kan tot serieuze problemen leiden, zoals overbelasting van onder andere e-mail servers en netwerken.

"De eerste verspreidingsrapporten geven aan dat dit virus zich sneller verspreidt dan veel van de belangrijkste virussen waar we vorig jaar mee te maken hadden", meent Marcel Hartgerink, General Manager 4Sure.IT. "Het lijkt zich sneller te verspreiden dan het Anna Kournikova virus."

Zodra 4Sure.IT een exemplaar van het virus in bezit had, werd het toegevoegd aan de oplossingen waarmee virussen worden opgespoord.

4Sure.IT is onderdeel van Unit 4 Agresso N.V.

Profiel Unit 4 Agresso
Unit 4 Agresso N.V., met het hoofdkantoor in Nederland, heeft noteringen op zowel de Nederlandse als de Noorse aandelenbeurs en telt circa 1300 medewerkers. Unit 4 Agresso N.V. is een internationaal opererende softwareonderneming die zich richt op een efficiënte en veilige bedrijfsvoering voor haar klanten. Unit 4 Agresso N.V. biedt een unieke totaaloplossing: geavanceerde business software gecombineerd met een optimale beveiliging van de bedrijfsgegevens.

Momenteel heeft de organisatie kantoren in Nederland, België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zweden en Duitsland. Unit 4 Agresso N.V. biedt haar klanten wereldwijd ondersteuning aan via haar dochterorganisaties en via distributeurs in onder andere de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Italië en Spanje.

In de Benelux is Unit 4 Agresso een van de grootste aanbieders van business software en marktleider op het gebied van internet- en security-software. Het "one-stop-shop" concept geeft de klanten de mogelijkheid hun business software en hun internet- en security-software uit één betrouwbare bron te betrekken, hetgeen vele voordelen biedt ten aanzien van integratie van de verschillende oplossingen en het bieden van ondersteuning. Het resultaat is een zeer krachtige, volledig geïntegreerde totaaloplossing die daadwerkelijk ondersteuning biedt aan de bedrijfsvoering van de eindgebruikers.

De organisatie bestaat uit twee divisies: Business Software en Internet & Security.

De divisie Business Software levert software die ingezet wordt voor sturing en verbetering van de bedrijfsvoering in de ruimste zin van het woord en opereert vanuit lokale organisaties in diverse landen. De Benelux komt daarbij voornamelijk voor rekening van Unit 4, de overige Europese landen worden met name bediend door de voormalige Agresso-organisatie. Dit biedt goede mogelijkheden voor cross-selling van producten en diensten.

De divisie Internet & Security heeft jarenlange ervaring met de verkoop en implementatie van geavanceerde beveiligings- en e-business oplossingen van toonaangevende leveranciers. Met meer dan honderd beveiligingsspecialisten is Unit 4 Agresso een vooraanstaande speler op de snel groeiende internetmarkt.


Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie