Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Priority Telecom levert breedbandig netwerk TU Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Amsterdam, 17 mei 2001

Priority Telecom levert breedbandig netwerk voor TU Eindhoven

Dankzij een succesvolle samenwerking tussen Priority Telecom Nederland en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), kunnen alle in de regio Eindhoven woonachtige studenten en medewerkers van de Technische Universiteit Eindhoven van huis uit voor een laag vast bedrag per maand gebruik maken van alle voorzieningen die het snelle, gesloten intranet-netwerk van de universiteit biedt. Toegang tot het wereldwijde internet is daarbij inbegrepen. Bijna alle 1400 bewoners van panden van studenten huisvestingorganisatie Vestide maken reeds enkele maanden gebruik van dit breedbandige netwerk.

De panden van Vestide zijn via een breedbandverbinding van Priority Telecom Nederland op het TU/e intranet-netwerk aangesloten, de grotere panden via een glasvezelverbinding (met een capaciteit van 155 M/bits per seconde) en de kleinere via een coax-kabel. De bewoners van alle Vestide-panden hebben zo de mogelijkheid tot zeer snelle datacommunicatie. TU/e- studenten die niet in Vestide-panden wonen en TU/e-medewerkers kunnen worden aangesloten via de kabel. De gebruikers kunnen permanent online zijn. Voor zowel de Vestide-aansluitingen als de overige aansluitingen heeft de TU/e een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Priority Telecom Nederland voor de periode van vijf jaar.

'Het aanbod van snelle netwerkvoorzieningen aan studenten en medewerkers past in het streven van de TU/e voorop te lopen in het toepassen van de modernste informatie- en communicatietechnologie in haar onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering,' aldus Ronald Waterham, Directeur ICT van de TU Eindhoven.
De TU/e is vier jaar geleden gestart met een ingrijpend en omvangrijk onderwijsvernieuwingsproject. In het kader van dit project worden studenten diverse faciliteiten geboden, zoals een laptop en software. Snel, goedkoop en permanent van huis uit toegang hebben tot het gesloten universiteitsnetwerk, en daarmee ook tot internet, vormt een onmisbaar onderdeel in dit geheel. Mede daarom biedt de TU/e zelf de bewoners van Vestide-panden deze dienst aan voor NLG 25,- per maand. Overige studenten en medewerkers kunnen voor NLG 45,- per maand gebruik maken van deze dienst.

De TU/e heeft voor Priority Telecom gekozen als leverancier omdat zij een flexibele, maatgemaakte oplossing kan bieden. Cees Bohnenn, Managing Director Priority Telecom Benelux: 'Priority Telecom is trots een vooraanstaande technische universiteit tot haar ruim 6.000 klanten te mogen rekenen. Wij zijn verheugd dat naast andere grote universiteiten in ons land ook de TU/e voor onze oplossing heeft gekozen.'


Over Priority Telecom Nederland
Priority Telecom Nederland levert geïntegreerde data-, internet- en voice-diensten uitsluitend voor de zakelijke markt. Via meer dan 12.000 kilometer eigen breedbandige glasvezelnetwerken biedt Priority Telecom 'end-to-end' communicatiediensten aan. Al meer dan 6.000 zakelijke klanten communiceren via Priority Telecom. In ons land is Priority Telecom actief in de provincies Friesland, Flevoland, Gelderland, Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant en de regio Utrecht. De onderneming telt ruim 350 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Priority Telecom Nederland is onderdeel van Priority Telecom NV.

Voor meer informatie:
Priority Telecom Nederland
Ronald Schapendonk, manager communications
T 06 - 50 500 546
F 020 - 77 82 634
E (rschapendonk@prioritytelecom.nl)

TU Eindhoven
Cees van Keulen, mediavoorlichter
T 040 - 247 40 61
F 040 - 246 31 20
E (c.t.f.v.keulen@tue.nl)

Voor meer informatie over Priority Telecom Nederland verwijzen wij u graag naar onze website: www.prioritytelecom.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie