Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Adobe certificeert video capture-kaarten voor Premiere 6.0

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Onderstaand persbericht is op aanvraag ook in PDF-formaat verkrijgbaar.

Adobe certificeert toonaangevende video capture-kaarten voor Premiere 6.0 Digitale video editing-oplossingen voor iedere professionele behoefte

Amsterdam, 17 mei 2001 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE), marktleider op het gebied van Network Publishing, heeft vandaag bekendgemaakt dat het 14 toonaangevende video capture kaarten heeft gecertificeerd voor gebruik in combinatie met Adobe®Premiere® 6.0. Het gaat om kaarten van bedrijven als Aurora Video Systems, Canopus Corporation, Fast Dazzle, Matrox Video Products Group en Pinnacle Systems Incorporated die een grote verscheidenheid aan professionele toepassingsmogelijkheden bieden.

Iedere kaart is uitgerust met unieke voorzieningen, waaronder real-time editing voor Mac en PC, editing van MPEG2-bestanden en mogelijkheden voor DVD-authoring. Met real-time hardware kaarten kunnen gebruikers van Adobe Premiere hun werk direct bewerken, zonder een project eerst te hoeven omzetten (renderen). Gecertificeerde hardwarekaarten zijn onder andere de Canopus DVStorm, de DVRex RT Professional, de Matrox RT2500, de RT2000, de Digisuite-lijn en daarnaast nog de Pinnacle DV500 Plus, de DC1000 en de DC2000.

Adobe Premiere 6.0 is ook leverbaar in een bundel met IEEE 1394 (of FireWire)-kaarten voor gebruikers die op zoek zijn naar plug-and-play mogelijkheden voor digitale video editing, maar niet beschikken over een DV-enabled computer. Deze kaarten zijn onder andere de Pyro Platinum DV van ADS Technologies en de DV200 van Pinnacle.

"Adobe werkt bij dit certificeringsproces nauw samen met haar partners om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op de wensen en behoeften van onze klanten en om productcompatibiliteit te kunnen garanderen," aldus Erik Lundblade, OEM Product Manager voor Adobe Premiere. "Hierdoor is Adobe Premiere gebundeld in meer real-time editing-oplossingen dan welke andere non-lineaire editing software ook."

Adobe zal doorgaan met het testen en certificeren van de momenteel verkrijgbare video capture kaarten voor Mac- en Windows-platforms en zal nieuwe kaarten testen zodra deze op de markt worden gebracht. Een compleet overzicht van alle gecertificeerde video capture-kaarten voor Adobe Premiere 6.0 kunt u vinden op www.adobe.com/products/premiere/6cards.html.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Adobe Premiere 6.0 wordt geleverd in bundels met alle gecertificeerde video capture-kaarten die op de Adobe-website worden vermeld. Voor informatie en prijzen kunt u rechtstreeks contact opnemen met de betreffende hardwareproducenten. Adobe Premiere 6.0 voor Windows® 98, Windows 2000, Windows ME, Windows NT® en Macintosh OS 9.0.4 is vanaf nu verkrijgbaar voor een aanbevolen verkoopprijs van EURO 699,- / NLG 1540,- / BEF 28.198 voor alle platforms. Geregistreerde gebruikers van eerdere versies van Adobe Premiere kunnen upgraden naar versie 6.0 voor een aanbevolen verkoopprijs van EURO 175,- / NLG 385,- / BEF 7.095. Tevens zijn versies verkrijgbaar in internationaal Engels, Frans, Duits en Japans. De prijzen en verkrijgbaarheid, plus speciale acties voor Adobe Premiere, kunnen van land tot land verschillen.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com, www.adobe.nl, www.adobe.be) is opgericht in 1982 en bouwt veelvuldig bekroonde software-oplossingen voor Network Publishing, inclusief web, print, video, draadloze en breedband applicaties. Haar tools op het gebied van graphic design, imaging, dynamische media en authoring stellen klanten in staat visueel rijke en betrouwbare content te creëren, managen en leveren. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose, Calif., en het bedrijf is de op twee na grootste PC software-organisatie in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan $1,3 miljard.

© 2001 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Adobe Premiere, After Effects, Illustrator en Photoshop zijn ofwel geregistreerde handelsmerken, ofwel handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars. Alle speciale aanbiedingen en prijzen zijn uitsluitend verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en verzendkosten.

voor meer informatie:

Kwok Sing Sit
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations
Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 5304343
Fax: +31 20 5304331
Email: (kwoks@text100.nl)
URL: www.text100.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie