Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regiefunctie Zorgverzekeraars wordt volgens CDA bedreigd

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Siem Buijs: regiefunctie Zorgverzekeraars wordt bedreigd

De regiefunctie van de zorgverzekeraars wordt op meerdere punten bedreigd door de handelwijze van minister Borst. Dat zegt Tweede Kamerlid Siem Buijs, in reactie op het bericht in de Volkskrant van 17 mei dat de ziekenhuizen dit jaar 200 miljoen gulden minder krijgen dan de 958 miljoen gulden waarom zij, samen met de zorgverzekeraars, het kabinet hadden gevraagd.

De kritiek van Siem Buijs op minister Borst spitst zich toe op twee punten. Ten eerste bemoeit de minister in de Voorjaarsbrief Zorg 2001 zich te gedetailleerd met de financiering. Ten tweede komt zij, door de korting van 200 miljoen op de financiële middelen van bijvoorbeeld ziekenhuizen, haar eerdere toezeggingen niet na.

"Er is een somber perspectief ontstaan nu de minister de overgang van aanbod- naar vraagsturing in de zorg bruskeert. Tijdens het Voorjaarsoverleg zal ik de minister daar nadrukkelijk over bevragen", aldus Siem Buijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie