Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De Grave geeft onvoldoende informatie over vredesoperatie

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Minister De Grave verschaft onvoldoende informatie over kosten vredesoperatie

Tweede Kamerlid Agnes van Ardenne vindt dat minister De Grave (Defensie) , ondanks zijn brief aan de Tweede Kamer en een spoed-AO (Algemeen Overleg) met de vaste Kamercommissie, nog onvoldoende heeft duidelijk gemaakt wanneer hij op de hoogte was van de hogere kosten van de Nederlandse deelname aan VN- vredesmissie in Eritrea en Ethiopië.

Tijdens het overleg op donderdag 17 mei hebben de paarse fracties voorgesteld om de Algemene Rekenkamer een onderzoek te laten verrichten naar de gang van zaken rond de aanschaf van materieel voor de vredesoperatie, maar zegt Agnes van Ardenne: "De minister moet ook zonder een rapport van de Algemene Rekenkamer in staat zijn antwoord te geven op de vraag voor welk bedrag waar, en bij wie materieel is gekocht."

"De informatie, die de minister nu heeft verschaft, is onvoldoende. Daarom hebben wij de minister om een uitgebreidere brief, met nadere informatie, gevraagd. Dit dossier is nog niet gesloten " aldus Agnes van Ardenne.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie