Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verstandelijk gehandicapt meisje uit Amsterdam vermist

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Politiebericht vermist meisje
17-5-2001. Vanavond wordt na de NOS-journaals een extra politiebericht uitgezonden. Dit in verband met de vermissing van de 18-jarige, verstandelijk gehandicapte Ayse Somuncu. Het meisje wordt sinds gistermiddag, woensdag 16 mei vermist. Ayse is van Turkse afkomst en heeft de verstandelijke vermogens van een kind van ongeveer twaalf jaar.

Het meisje zou een boodschap gaan doen vlakbij haar woning in Amsterdam-Noord maar zij had, zonder dat haar ouders dat wisten, een afspraak met een jongen gemaakt. Deze jongen heeft haar om 18.30 uur op de Insulindeweg bij het postkantoor op de bus gezet. Vanaf dat moment heeft niemand meer iets van haar vernomen.

Het meisje is zeer goed van vertrouwen en loopt makkelijk met iedereen mee. Als ze bang is, kan ze het bewustzijn verliezen.

Ayse heeft kort zwart haar en is ongeveer 1,59 meter lang. Ze heeft een gezet tot stevig postuur. Bij haar verdwijning droeg ze een wit T-shirt met daarover een lange, vermoedelijk zwarte leren jas, een zwarte broek en zwarte schoenen.

Heeft u Ayse Somuncu sinds woensdagmiddag half zes nog ergens gezien of weet u u waar zij nu is, belt u dan met de politie in Amsterdam op nummer (020) 559 29 00.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie