Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste 23 meter lange 60 tonner op de weg

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Beers Bedrijfsauto
Zoek soortgelijke berichten
BedrijfsautoRAI

3-5-01

Eerste 23 meter lange 60 tonner op de weg

In het kader van de door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat geïnitieerde proef met langere en zwaardere vrachtautos (LZVs) in het Rotterdamse havengebied heeft K. Overdevest Transport uit het Zuidhollandse Stompwijk onlangs een drie-assige Scania King of the Road trekker in gebruik genomen. De trekker vormt als zgn. B-double een combinatie met twee opleggers waarbij de voorzijde van de achterste oplegger rust op de achterzijde van het voorste exemplaar.

De RDW heeft de 3TEU-truck van Overdevest na intensieve tests op de kombaan in Lelystad onlangs goedgekeurd. Het is, in het kader van de proef, de eerste combinatie die zowel langer als zwaarder is. De combinatie kan drie 20 voet containers vervoeren en de totale lengte bedraagt ongeveer 23 meter. Het maximale treingewicht is 60 ton. Samen met opleggerleverancier Floor ontwikkelde Overdevest een opleggerconcept dat maximaal flexibel inzetbaar is.

De proef met LZVs, die tot doel heeft de positieve gevolgen voor milieu (minder voertuigbewegingen en energiegebruik, emissies) en wegbeslag te meten, loopt tot 1 juni 2003. In deze periode heeft een beperkt aantal transportondernemers de mogelijkheid om met voertuigen die langer zijn dan de toegestane 18,75 meter, zwaarder zijn dan de toegestane 50 ton GTW of een combinatie van beiden, transportactiviteiten uit te voeren. De trajecten waarover deze activiteiten plaats mogen vinden moeten onderdeel zijn van intermodaal vervoer en als zodanig een beginpunt of een eindpunt van een vervoerstraject over water of over rails omvatten.

De nieuwe Topline-trekker van Overdevest is in King of the Road-uitvoering uit-gerust met een Euro-3 16 liter V8 motor (480 pk/353 kW) en een zeer luxueus uitgevoerd cabine-interieur met een lederen chauffeursstoel, houten/lederen stuurwiel, notenhouten dashboard, cabinekastenwand, etc. De Scania is verder voorzien van het standaard Beers Veiligheidspakket. Het voertuig is afgeleverd door de vestiging van Beers Bedrijfsauto te Leidschendam.

K(oos) Overdevest is een innovatieve transportondernemer die dit jaar samen met vrouw en medefirmant Anja Overdevest-Verhagen het 15-jarig jubileum van het bedrijf viert en in de planning heeft binnenkort van Stompwijk naar een nieuwbouwlocatie in Nootdorp te verhuizen. Men vervoert hoofdzakelijk containers in het Rotterdamse havengebied en beschikt daarvoor over een wagenpark van 9 Scanias. Het kleinschalige bedrijf besteedt zowel veel aandacht aan de kwaliteit van de dienstverlening als de kwaliteit van het wagenpark. De keuze voor Scania is voor Overdevest dan ook vanzelfsprekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie