Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU komt met gids over online-privacy

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

EU komt met gids over online-privacy

De Europese Commissie heeft deze week een gids gepubliceerd, getiteld Gegevensbescherming in de Europese Unie. Deze gids informeert burgers en ondernemingen over hun rechten bij de verzameling en het gebruik van persoonsgegevens en over hun mogelijkheden om tegen de schending van hun rechten op te treden. Volgens het dagelijks bestuur van de Europese Unie wordt de bescherming van de persoonlijke levenssfeer onder invloed van de technologische vooruitgang steeds belangrijker.

"Daar ieder van ons bij de gegevensverwerking `betrokken' is, moeten wij de garantie hebben dat onze persoonsgegevens eerlijk worden verwerkt en wettelijk worden beschermd. In de moderne maatschappij maken wij voortdurend persoonsgegevens bekend, bijvoorbeeld telkens wanneer wij een vlucht boeken, een creditcard gebruiken of op internet surfen", aldus eurocommissaris Frits Bolkenstein voor de interne markt.

De gids is gratis verkrijgbaar via:

europa.eu.int/comm/internal_market/en/media/dataprot/news/guide .htm

Een hard copy kan worden besteld via het gratis telefoonnummer 0800 09 05 1950.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie