Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drum Rythm Night met Speeka en Freq Nasty

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
DRUM RHYTHM NIGHT MET SPEEKA EN FREQ NASTY

Drum Rhythm Night presenteert Speeka. Op donderdag 17 mei aanstaande komt Speeka met een zes-koppige formatie naar de Effenaar in Eindhoven, vrijdag 18 mei is Speeka te beluisteren in Tivoli te Utrecht en traditioneel komt de Drum Rhythm Night tournee op zaterdagavond voorbij in Club de Ville te Amsterdam. De oplettende liefhebbers hebben inmiddels al wel gezien dat het hier een preview voor het festival betreft. Zoals gebruikelijk staan er weer internationaal gerenommeerde DJ's als support act geprogrammeerd. Voor de tournee met Speeka is dat de onlangs naar Skint overgestoken DJ en producer Freq Nasty. In Tivoli en Club de Ville is DJ Tayo de special guest. Drum Rhythm is er weer vroeg bij want Speeka trad nog nooit op in Nederland en hun debuutalbum Bespoke ligt pas vanaf eind februari in de winkels. Op deze eersteling schijf tref je 13 fantastische tracks waarin duidelijk de invloeden van soul, jazz, blues, folk, funk, hip hop en rock te horen zijn. Het album is een mijlpaal en kan als zodanig in een adem genoemd worden met Blue Lines van Massive Attack en, nog toepasselijker, Debut van Björk.

De ruggengraat wordt gevormd door de 2 DJ's Matt Smooth en Rob Mac. Rob beleefde zijn tienerjaren als Punker terwijl Matt in die periode meer affiniteit had met Soul. Via omwegen kwamen de heren uit op 'breaks en beats' en uiteindelijk nestelden zij zich in het hip hop circuit. Niet verwonderlijk dat de sterke ritmesectie de basis vormt voor de muziek die Speeka maakt. Het brede spectrum aan invloeden die in de muziek van Speeka verweven is, komt dus voort uit enerzijds een ver verleden en anderzijds uiteraard de bandleden. Zangeres Alison Davis werd als eerste in de band opgenomen. Zij werkte in het verleden met Red Snapper en ze laat horen hoe mooi grooves en songs samen kunnen gaan. Tweede artiest die werd uitgenodigd voor Speeka is schrijver, performer en rapper Roger Robinson. Belangrijke toevoeging van Matt bleek de met folk geïnfecteerde soul zanger Randolf Matthews en Zangeres Valerie Perkins. Hekkensluiter en zesde muzikant is violiste Lucy Wilkins die in het verleden samenwerkte met grote namen als onder andere: 4 Hero, Beth Orton en Paul Weller.
Speeka en Freq Nasty worden tijdens de Drum Rhythm Night in Tivoli en Club de Ville bijgestaan door Tayo. Hij is de grootmeester in de breaks, resident bij Big Beat Boutique en Bugged Out en onlangs verscheen zijn nieuwste compilatie Y4K: Deeper Still. Hierop staan tracks van onder andere Bushwaka, Plump DJ's en Stanton Warriors. In Eindhoven is Marcellis van de Effenaar de local DJ van de avond. Stay Tuned!

Speeka en Freq Nasty

* Donderdag 17 mei, Effenaar Eindhoven 20.30 uur
* Vrijdag 18 mei, Tivoli Utrecht 22.00 u. (030-231 1491) Res. DJ: Radar

* Zaterdag 19 mei, Club de Ville (Westergasfabriek), Amsterdam, 23.00 u. (020-681 30 68). Voorverkoop bij Boudisque, Haringpakkerssteeg 10-18 (020-6232603) Killa Cuts, Nwe. Nieuwstraat 19d (020-4284040), Rush Hour, Spuistr. 98 (020 427 4505) en West Pacific, Polonceaukade 3 (020-4887778). Res. DJ: Lx Pacific.

Entree: Effenaar en Tivoli f 17.50, Club de Ville f 20.-. More concert information www.drumrhythm.com

Check Eflyer:
http://www.drumrhythm.com/speeka/

Voor festival informatie Check:
http://www.drumrhythm.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie