Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NOS verslaat huwelijk prins Constantijn en Laurentien

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: NOS
Zoek soortgelijke berichten
NOS


NOS verslaat huwelijk prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst 16-05-01
De NOS besteedt op 17 en 19 mei uitgebreid aandacht aan het huwelijk van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden en Laurentien Brinkhorst. Het huwelijk van de jongste zoon van Koningin Beatrix en Prins Claus met Laurentien Brinkhorst krijgt daarnaast ook ruime aandacht op NOS-Radio en de NOS-internetsite.

Burgerlijk huwelijk 17 mei 2001
NOS-Actueel begint op donderdag 17 mei op Nederland 2 om 11.08 uur met een herhaling van een interview dat het bruidspaar 15 mei gaf aan Maartje van Weegen, verslaggever Koninklijk Huis. Vanaf 11.48 uur volgt een rechtstreeks verslag van het burgerlijk huwelijk, dat voltrokken wordt in de voormalige Raadszaal in de Javastraat in Den Haag.

Vanaf 11.48 uur registreert NOS Actueel de aankomst van het bruidspaar bij de trouwzaal, de voormalige Raadszaal in de Javastraat in Den Haag, en de huwelijkssluiting. De presentatie is in handen van Maartje van Weegen, die het verslag rond 12.35 uur zal afsluiten.

NOS Radio
Het Radio-1 Journaal besteedt in haar middag-uitzending op 17 mei van 12.00 tot 14.00 uur ook live aandacht aan het sluiten van het burgerlijk huwelijk.

Kerkelijk huwelijk 19 mei 2001
Op zaterdag 19 mei 2001 vervolgt NOS-Actueel om 9.43 uur eerst met een samenvatting van het burgerlijk huwelijk van twee dagen eerder. Vanaf 10.30 uur wordt dan overgeschakeld naar de Grote of St. Jacobskerk in Den Haag, waar het kerkelijk huwelijk plaatsvindt.

De presentatie is ook nu in handen van Maartje van Weegen. Zij wordt bijgestaan door Jan Bank, hoogleraar vaderlandse geschiedenis aan de Universiteit van Leiden en tevens Oranjekenner en door Jacobine Geel, theologe, die met name het kerkelijk huwelijk zal toelichten. Met hen bespreekt Maartje van Weegen ook de rijtoer naar de kerk en eerdere Oranje-trouwerijen die in deze huwelijkskerk hebben plaatsgevonden.

De uitzending wordt rond 12.45 uur afgesloten met beelden van de rijtoer, die het bruidspaar vanaf de kerk naar Paleis Noordeinde maakt en hun komst op het balkon van Paleis Noordeinde.

's Avonds zendt NOS-Actueel tussen 19.30 uur en 19.55 uur een samenvatting uit van het eerder die dag gesloten huwelijk en de bijbehorende festiviteiten.

NOS Radio
Het Radio 1 Journaal verzorgt op 19 mei een extra lange uitzending van de middageditie, die voor deze gelegenheid al om 11.00 uur begint. Via live-verslaggeving vanuit Den Haag wordt de luisteraar tussen 11.00 uur en 12.00 uur op de hoogte gehouden van de huwelijksplechtigheden.

NOS Internet
Ook de NOS-Internet-redactie covert het Oranje-huwelijk. Via de site www.nos.nl is de huwelijksbevestiging live te volgen. Daarna zijn de beelden nog gedurende een aantal weken opvraagbaar. Via een button kan worden doorgeklikt naar een aparte huwelijks-site met daarop alle relevante informatie over het bruidspaar en de bruiloft.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie