Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toespraak CNV-voorzitter ziekenhuispersoneel in Vlaardingen

Datum nieuwsfeit: 17-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

17/05/2001 - CNV-voorzitter spreekt ziekenhuispersoneel in Vlaardingen toe

Wij willen een CAO die aantrekkelijk is voor nieuwkomers èn voor het huidige personeel. Een CAO die ervoor zorgt dat we op termijn voldoende mensen hebben om zorg te verlenen. Dat is in het belang van de patiënten en in het belang van de hele samenleving. Met deze woorden steekt CNV-voorzitter Doekle Terpstra het personeel in het Vlietland Ziekenhuis aan de Holysingel in Vlaardingen morgen een hart onder de riem. Terpstra spreekt het actievoerende ziekenhuispersoneel 17 mei om 14.00 uur toe in de hal van het ziekenhuis.

Terpstra zal in zijn toespraak het personeel vertellen dat hun hulp nodig is om de werkgevers over de streep te trekken. De onderhandelaars van de bonden kunnen het niet alleen. Daarom zijn we sterk met elkaar. Het CNV stelt de volgende eisen aan de werkgever: geen decentraal geld en een normaal loon: dat wil zeggen een structurele loonsverhoging van 4 procent en 2,4 procent in een
1-jarige CAO (eindejaarsuitkering).


In het Vlietland Ziekenhuis zullen 17 mei in ieder geval de operaties niet doorgaan, met uitzondering van de echte spoedgevallen. Op 22 mei voert de apotheek van het ziekenhuis een zondagsdienst uit en een dag later zullen de Röntgenafdeling en de afdeling medische instrumenten dat doen. Op 23 mei is het laboratorium gesloten.

Voor een complete actielijst zie www.cfo.nlreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie