Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie van R.P. van Gorkom natuurkundig ingenieur

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Bron: Technische Universiteit Delft
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Delft

Alle promoties, intree- en afscheidsredes worden gehouden in de Aula van de TU Delft, Mekelweg 5, Delft

Magnetoweerstand
18-05-01 | 10.30 uur
Hr. R.P. van Gorkom | natuurkundig ingenieur

Promotoren | Prof.dr.ir. S. Radelaar en prof.dr.ir. T.M. Klapwijk (beiden fac. TNW) Toeg. Prom. | Dr. J. Caro (UHD-fac. TNW)
Magnetoresistance in thin films of 3d-ferromagnets
In zijn proefschrift gaat van Gorkom in op de bestudering van een aantal aspecten van de magnetoweerstand. Magnetoweerstand is het effect dat de elektrische weerstand van een preparaat afhankelijk is van het aangelegde magneetveld. Alhoewel er veel interesse is in de magnetoweerstand vanwege de toepassingen geeft dit proefschrift alleen een fundamentele studie naar de magnetoweerstand weer. Verschil-lende systemen zijn onderzocht, op drie verschillende manieren: experimenteel, numeriek, en theoretisch. Zowel enkellaags- als multilaagsstructuren zijn bestudeerd, die één of meerdere magnetoweerstandeffecten laten zien: normale Lorentz magnetoweerstand, anisotrope magnetoweerstand, reuzemagnetoweerstand, en domeinwandmagnetoweerstand. De Delftse promovendus heeft nieuwe inzichten verkregen in de mechanismen welke de verschillende magnetoweerstand effecten bednvloeden door de resultaten van de experimentele, numerieke en theoretische studies beschreven in dit proefschrift en in de literatuur te combineren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie