Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DAR milieudiensten nv neemt nieuwbouw in gebruik

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
DAR milieudiensten nv neemt nieuwbouw in gebruik

Met groot enthousiasme hebben velen zich de afgelopen 15 maanden ingezet voor de bouw van onze totaal nieuwe huisvesting. Op een terrein met een oppervlakte van 27.500 m² is een schitterende bedrijfslocatie ontstaan, die een totale investering vergde van 18 miljoen gulden.

Vrijdag 18 mei aanstaande om 15.00 uur wordt de nieuwe huisvesting van DAR milieudiensten nv officieel geopend. De zeer speciale en feestelijke opening zal worden verricht door de loco-burgemeester van Nijmegen, de heer J. Tettero. Tevens zal onze Algemeen Directeur, de heer H. Bosch, een cheque uitreiken aan prof. dr. Sengers, hoofd afdeling Kindergeneeskunde van Het UMC St Radboud. Het UMC St Radboud bouwt een nieuw gebouw voor het Universitair Kinderziekenhuis St Radboud Nijmegen. Helaas kan het UMC St Radboud via de rijksmiddelen alleen de bouw en de minimaal noodzakelijke inrichting realiseren. Wij verwachten minimaal een bedrag van 20.000 gulden te schenken voor de realisatie van twee speelhoeken in de polikliniek van het Kinderziekenhuis. Dit bedrag komt tot stand door giften van onze genodigden en natuurlijk dragen wij ook ons steentje bij.

Op zaterdag 19 mei kunnen de inwoners van Nijmegen en omstreken een kijkje komen nemen tijdens de Open Dag. Wij zetten de deuren wijd open van 10.00 uur tot 15.00 uur. Er valt veel te zien en op te steken over onze activiteiten en iedereen krijgt antwoord op zijn of haar vragen.

De korte beschrijving hieronder geeft een overzicht van alle nieuwbouw activiteiten.

Het personeelsgebouw is gebouwd aan de hand van de richtlijnen Duurzaam Bouwen. Dit resulteerde onder meer in een zonneboilerinstallatie voor de warmwatervoorziening. 40 m² Zonnepanelen verwarmen circa 2.500 liter water per dag voor de douches en de keuken. Daarnaast is het personeelsgebouw voorzien van een grijswatercircuit voor het gebruik van regenwater. Dit grijswatercircuit wordt gebruikt om de toiletten door te spoelen en de verwarming te vullen. Naast allerlei isolatiemaatregelen om het energieverbruik te beperken, is de verlichting in het personeelsgebouw voorzien van sensoren die reageren op de lichtsterkte. Dit betekent dat op een zonnige dag de verlichting automatisch dimt.

Voor de stalling van het materiaal zijn de bestaande twee hallen gehandhaafd. Na een grondige renovatie voldoet de stalling weer aan alle eisen. Nieuw in één van de twee stallingshallen is het magazijn en de opslag voor Wit- en Bruingoed (WEB-goed) in het kader van de activiteiten als Regionaal Overslag Station. Naast de andere hal is een werkruimte gebouwd die plaats biedt aan de ongediertebestrijding.

Achter de hallen voor de stalling van het materiaal is een ultra moderne wasstraat gebouwd, waar de voertuigen intern worden gereinigd. In deze wasstraat is plaats om drie voertuigen tegelijkertijd te reinigen. De reiniging vindt plaats met grondwater dat in een bassin naast de wasstraat wordt opgepompt. Via een gesloten systeem wordt het gebruikte water weer in het bassin opgevangen en via een slibreinigingsinstallatie geschikt gemaakt voor hergebruik.

Voor het op- en overslagstation is een nieuwe weegbrug geplaatst, zodat alle in- en uitgaande afvalstromen worden gewogen. Het op- en overslagstation beslaat 2.400 m² en is voorzien van vloeistofdichte vloeren. Aan de loswal is plaats 17 containers. Tevens is er ruimte gereserveerd voor de op- en overslag van licht verontreinigde grond.

Tegenover de wasstraat is een herbewerkingshal gebouwd met een oppervlakte van 840 m². In deze ruimte is DAR milieudiensten nv in staat diverse stromen afval te sorteren en eventueel voor te bewerken.

Naast de herbewerkingshal zijn twee nieuwe zoutloodsen gebouwd. Ieder met een capaciteit van 500 ton zout en een vloeroppervlak van 170 m². Hierdoor blijft aan de voorzijde van elke loods ca. 5 meter vrij voor het laden van de voertuigen in een beschutte omgeving.

In 1998 openden DAR milieudiensten nv de nieuwe milieustraat aan de Kanaalstraat met een oppervlakte van ruim 6.000 m². Op de milieustraat is een nieuw KCA-depot geplaatst. Hierin bevinden zich drie kluizen voor drie verschillende KCA-stromen. Daarnaast zijn er veiligheidsvoorzieningen getroffen zoals brandvertragende muren, een explosieluik en een noodreddouche.

Door de nieuwbouw van de genoemde gebouwen is aan de Kanaalstraat 401 een aaneengesloten bedrijfslocatie ontstaan van 27.500 m². Als overheidsgedomineerd bedrijf is DAR milieudiensten nv zo optimaal geoutilleerd om de zorgtaken voor de gemeente Nijmegen uit te voeren en is DAR milieuservice bv uitstekend in staat om alle commerciële klanten te bedienen.

Het bedrijf

Aantal medewerkers 180

Aantal voertuigen 95

Omzet 45 miljoen

De markt

Verzorgingsgebied Nijmegen

152.000 inwoners

Aantal relaties 1.250

De jaarproductie

Afval per jaar 110.000 ton

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

DAR milieudiensten nv

De heer A. Rückert, hoofd Marketing en Communicatie

Tel.: 024 - 371 60 02

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie