Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verwachtingen resultaat toolex 2001

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H T

RESULTAAT TOOLEX 2001 LAGER DAN VERWACHT

Eindhoven, 18 mei 2001 - Toolex International N.V. (AEX: TLXI, Nasdaq: Tlxaf). De investeringen in optische media apparatuur hebben na een gematigd begin van het jaar nog steeds niet het oude niveau bereikt. De eerste investeringen in CD-R apparatuur hebben weliswaar weer plaatsgevonden, maar de verkoopprocessen duren langer dan normaal en dit heeft een negatieve impact op het aantal orders voor leveringen op de korte termijn. Daarom verwacht Toolex dat het omzetvolume in de eerste 6 maanden van 2001 sterk lager zal zijn, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast zal de bruto marge lager uitvallen als gevolg van de druk op de prijzen. Als gevolg hiervan zal de eerste helft van 2001 worden afgesloten met een bescheiden nettoverlies. Voor het gehele jaar 2001 zal naar verwachting de omzet 10-15% lager zijn in vergelijking met het jaar 2000. De nettowinst als percentage van de omzet zal naar verwachting op een niveau van 2 tot 4% liggen.

In de afgelopen 12 maanden heeft de markt voor optische media apparatuur zich ontwikkeld van een technologiegedreven markt naar een prijsgedreven markt. Het aantrekken van de markt zal de consequenties hiervan niet volledig compenseren. Als gevolg hiervan staan de marges op productieapparatuur onder zware druk. Nieuwe productietechnologieën voor productieapparatuur kunnen dit niet volledig compenseren.

Deze marktomstandigheden kunnen alleen het hoofd worden geboden door een toegewijde, kostenbewuste organisatie, die zich volledig richt op de kernactiviteiten van Toolex. De afgelopen 12 maanden heeft Toolex reeds het grootste gedeelte van haar niet-kernactiviteiten afgestoten. Daarnaast is Toolex zich meer gaan richten op kostenreducties resulterend in een vermindering van het aantal medewerkers. Eind 2000 had Toolex een personeelsbestand van 674 mensen, zowel vaste als tijdelijke medewerkers. Op dit moment is dit aantal reeds teruggebracht tot 600. Voor het einde van 2001 wordt gestreefd naar een personeelsbestand van minder dan 500 mensen, waarbij gedwongen ontslagen helaas niet kunnen worden uitgesloten.

De markten voor optische media blijven groeien. Dit geldt met name voor de DVD en CD-R markten. De productieaantallen voor DVD en CD-R discs laten een groei zien van respectievelijk 60% en 30%. In deze markt wil Toolex zich met name richten op activiteiten met een hoge toegevoegde waarde, zoals ontwikkeling en engineering, sales en marketing en after-sales service voor de productieapparatuur. Door de implementatie van de eerder genoemde maatregelen denkt Toolex haar winstgevendheid op de lange termijn beter in lijn te kunnen brengen met haar strategische doelstellingen.
- EINDE

Dit persbericht bevat bepaalde verklaringen en informatie met betrekking tot de toekomstige activiteiten van Toolex International die "toekomstgericht" zijn en die gebaseerd zijn op de huidige verwachtingen van het management van Toolex en op aannames van en informatie die momenteel bekend is aan Toolex. Indien gebruikt in dit document dan zijn de woorden "vooruitlopend op...", "van mening zijn dat...", "geschat wordt dat..." en "naar verwachting..." en vergelijkbare uitdrukkingen, voor zover deze betrekking hebben op Toolex International, of het management van het bedrijf, gebruikt om aan te geven dat het hier gaat om verklaringen die "toekomstgericht zijn". Dergelijke verklaringen zijn een weergave van de huidige verwachtingen van Toolex met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen en zijn onder voorbehoud van een aantal risico's, onzekerheden en aannames. Vele factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten en prestaties die expliciet of impliciet tot uitdrukking worden gebracht in dergelijke "toekomstgerichte" verklaringen, zoals, maar niet beperkt tot, veranderingen in de algemene economische en zakelijke omstandigheden, de introductie van concurrerende producten door andere bedrijven, het uitblijven van acceptatie van nieuwe producten door de beoogde doelgroepen van Toolex' International, wijzigingen in de business-strategie en verschillende andere factoren, zowel expliciet als niet genoemd in dit persbericht, wezenlijk verschillen van de in dit persbericht beschreven prestaties en resultaten. In het geval dat een of meerdere risico's of onzekerheden daadwerkelijk optreden, of indien de onderliggende aannames niet correct blijken te zijn, kunnen de feitelijke resultaten van het bedrijf aanzienlijk afwijken van de resultaten die in dit persbericht worden aangeduid met de woorden "vooruitlopend op...", "van mening zijn dat...", "geschat wordt dat..." en "naar verwachting...".

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Toolex International, Tel: +31 (0)40 2581503:
Lilian Stiphout, Investor relations
www.toolex.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie